‘Zichtbaar kunst’ in Zwolle

Zwolle – Sinds 1990 exposeren studenten van de voltijd- en deeltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) van Windesheim hun afstudeerwerk in de expositie “Beeldingen”. Ook dit jaar is er een tentoonstelling te zien in de Broerenkerk in Zwolle van 13 september t/m 4 oktober. De toegang is gratis.

Het mysterie van kunst is dat het al bestaat voordat het zichtbaar wordt. Dat proces is een belangrijk onderdeel van beeldende studies en komt tot uiting in Beeldingen 2008. Kenmerkend voor de opleiding DBKV is dat alle studenten zich tijdens deze expositie presenteren met hun persoonlijke proces van verbeelden. Dat heeft er ook dit jaar weer in geresulteerd dat de expositie bestaat uit een gevarieerde en veelzijdige collectie van audiovisuele, ruimtelijke en tweedimensionale kunstwerken.

De studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving worden opgeleid tot eerstegraads docenten. In de beroepspraktijk dragen zij hun kennis over aan leerlingen in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie, het hogere beroepsonderwijs, de buitenschoolse kunsteducatie, museumeducatie en binnen de amateurkunst. Daarnaast werken veel afgestudeerden ook als beeldend kunstenaar of vormgever.

Tijdens de tentoonstelling dient een catalogus als gids. Hierin is het beeldend werk van alle exposerende studenten opgenomen. Bij de beeldende werken in de catalogus zijn een korte beschrijving en enkele schetsen opgenomen. Hiermee geven de studenten, die zelf aanwezig zijn voor verdere toelichting op hun werk, inzicht in het proces van hun ‘kunstmysterie’.

De openingstijden van de expositie zijn:
dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 18.00 uur
donderdag van 10.00 – 21.00 uur
zaterdag van 10.00 – 17.00 en
zondag van 14.00 – 17.00 uur

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Leuk die zichtbare kunst. Het wordt denk ik nog gezelliger als deze expositie gecombineerd gaat worden met de whiskyproeverij bij Wientjes ! Het “kunstmysterie” wordt natuurlijk verder aangewakkerd na het inhaleren van een aantal stevige glazen whisky.    Maak melding

  2. Ik begrijp hieruit dat we met een experimenteel latent kunstwerk te maken krijgen?
    Tsja, wat moeten we hier nu weer van zeggen. waarschijnlijk zullen de kosten van dit kunstwerk, die van onze spirituele vriend Colpaert doen verbleken.    Maak melding

Reageer