Middelweg - Foto: Wouter Steenbergen
Middelweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en soms wat zon tussen de wolken door

Zwolle – Vrijdag profiteren we van enige hogedrukinvloed. Daardoor wordt de neiging tot neerslag onderdrukt. En de neiging tot bewolking ook een beetje. Vooral tijdens de eerste helft van de dag ligt Zwolle nog onder een laag wolken met slechts enkele spleten voor de zon.

In de middag zijn de kansen vermoedelijk groter voor wat zonneschijn tussen de wolken door. Er is een kleine kans op wat klein gedruppel. Ons weerstation in Diezerpoort registreerde zowel op woensdag als op donderdag een alleszins aanvaardbare maximumtemperatuur van exact 21,9 °C. Vrijdag zal die waarde niet veel anders uitvallen. Maar in de loop van de middag trekt de matige zuidwestenwind aan naar een dikke windkracht 3 of misschien 4.

Voor het gevoel wordt het dan frisser dan de thermometer aangeeft. In de nacht naar zaterdag koelt het af naar een graad of 16. De bewolking neemt in de vroege uurtjes van zaterdag toe en terwijl het licht wordt, begint het te regenen.

Zaterdag is de start zomervakantie, maar het weer is in de war met de herfstvakantie. Er trekt een storing over die regen en wind gaat brengen. Sommige weermodellen concentreren de regen in de ochtend, andere verspreiden het over de hele dag. Regen valt uit wolken, dus die zijn de hele dag in hun onzomerse grijsheid aanwezig boven de stad.

Zondag hangt er ook een wolkendek boven Zwolle, waar af en toe wat regen uit valt. Minder dan op zaterdag. Dat laatste voegen we eraan toe, puur om de moed erin te houden. Want de zuidwester doet er nog een herfstachtig schepje bovenop: windkracht 4.

In het weekend ligt de middagtemperatuur tussen 20 en 22 graden. Na het weekend knapt het weer op: meer zon, hoewel een buitje nog steeds mogelijk is.

Artikel delen: