Ook deze week geen coronapatiënten in Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Ook deze week geen coronapatiënten in Isala Zwolle

Zwolle – In het Isala ziekenhuis in Zwolle liggen deze week geen coronapatiënten. Dit deelde Isala-woordvoerder Gerben Hart vrijdag mee aan Weblog Zwolle.

Ook vorige week was dat het geval, voor het eerst sinds de grote corona-uitbraak in maart. Vorige week dinsdag werd de laatste patiënt met corona uit het Zwolse ziekenhuis ontslagen. Op de intensive care en de verpleegafdeling in Isala zijn deze week geen coronapatiënten meer aanwezig. Tijdens het hoogtepunt van de corona-epidemie in Nederland werden meer dan honderd met Covid-19 besmette personen verpleegd in het Isala.

Het ziekenhuis blijft alert op nieuwe besmettingen, verklaarde woordvoerder Gerben Hart vorige week. Hiervoor worden speciale protocollen en een speciaal testbeleid gehanteerd. Een aparte corona cohort-afdeling, zoals die tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis bestond, is er niet meer. Mocht er nu een nieuwe coronapatiënt binnenkomen, dan gaat hij/zij naar een reguliere isolatiekamer.

Gerben Hart: “De zorg start steeds verder op. De operatiekamers functioneren weer op de oude capaciteit. De poliklinieken zijn weer terug op het niveau dat past bij de zomer.”

Artikel delen: