Collectanten gezocht voor MS collecteweek in november

Collectanten gezocht voor MS collecteweek in november

Zwolle – Van 16 t/m 21 november vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Het MS Fonds is hard op zoek naar collectanten in de gemeente Zwolle.

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet goed door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het twintigste en veertigste levensjaar. Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Help jij mee? Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen moesten fondsenwervende evenementen worden uitgesteld of afgelast. Hierdoor is het MS Fonds inkomsten misgelopen, terwijl MS helaas niet stilstaat. Onderzoek naar MS en de strijd tegen MS moet doorgaan.

Word collectant en haal geld op voor onderzoek naar MS. De MS collecteweek is van 16 tot 21 november 2020. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook, zegt het Nationaal MS Fonds.

Meer informatie en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Artikel delen: