Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Veel bewolking, zaterdag regenachtig en zondag winderig

Zwolle – Zaterdag trekt de wind een dik grijs wolkentapijt over Zwolle. Onderweg lekt er uit dat wolkentapijt water. De kans op regen en motregen is groot, bijna de hele dag. In de ochtend de grootste druppels, daarna meer in de vorm van motregen.

In de middag worden de droge perioden mogelijk iets langer, waar we meteen aan toevoegen dat niet alle weermodellen het daarmee eens zijn. Behalve bewolking en nattigheid valt verder de stevige zuidwestenwind op. Die is kracht 3 tot 4, de meeste wind in de middag. De temperatuur in de regen komt niet hoger dan 19 graden. De zon is onzichtbaar aanwezig achter de regenwolken. Wordt het zondag beter vakantieweer?

Wat betreft zon en regen wel: minder regen en meer zon. Zondag is er eerst nog veel bewolking boven de stad, maar in de loop van de middag ziet Zwolle zonneschijn te midden van stapelwolken. Er is kans op een buitje. De wind geeft ’s middags gas: door de straten waait een zuidwester met een dikke windkracht 4, misschien zelfs even windkracht 5. De temperatuur stijgt naar 21 graden, maar met die wind heb je daar weinig aan.

Het is een nogal herfstachtig begin van de zomervakantie. Maar gelukkig blijft dat niet zo, volgens de huidige berekeningen. Maandag vormt het einde van de dip: de zon is erbij, maar er is ook kans op buitjes. De eerste helft van de nieuwe week verloopt koel, met een middagtemperatuur net onder de 20 graden. De zon laat zich echter weer zien en dat helpt je vakantiegevoel. In de tweede helft van de week is het warmer en droger.

Woensdag komen we waarschijnlijk iets boven 20 graden uit. Donderdag en vrijdag gaan we op naar 24 graden, misschien zelfs warmer.

Artikel delen: