Weekendafsluiting A28 Zwolle – Amersfoort

Zwolle – Rijkswaterstaat voert van vrijdag 19 september 21.00 uur tot zondag 21 september 09.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan delen van de rijksweg A28 tussen de knooppunten Hoevelaken en Hattemerbroek. Het doorgaande verkeer krijgt te maken met een omleiding via de A1 en de A50. Lokaal en regionaal verkeer kan nog wel van delen van de A28 gebruik blijven maken, maar op plaatsen waar gewerkt wordt, zijn omleidingsroutes van toepassing.

Op het knooppunt Hoevelaken wordt van vrijdag 19 september 21.00 u. tot zondag 21 september 09.00 u. nieuw asfalt aangebracht op de viaducten bij knooppunt Hoevelaken, bij Nijkerk en ter hoogte van Harderwijk. Ook de hoofdrijbaan tussen Nijkerk en Harderwijk wordt gedeeltelijk van nieuw asfalt voorzien. Bovendien worden langs het hele traject diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Het verkeer wordt door middel van borden al van veraf (op de knooppunten Joure, Heerenveen, Hattemerbroek, Emmeloord, Lunetten, Muiderberg, Deil, en Hintham) omgeleid.

Vanaf het knooppunt Hoevelaken wordt het verkeer richting Zwolle omgeleid (borden met de letter Z) via de A1 richting Apeldoorn en de A50 richting Zwolle. Vanaf Hattemerbroek naar Utrecht moet de route via de A50 en de A1 gevolgd worden (borden met de letter U).

Het bestemmingsverkeer richting Harderwijk wordt via de A1, A27, N305 en N302 omgeleid. In omgekeerde richting wordt het verkeer Harderwijk uitgeleid en volgt dan de omleidingsroute in omgekeerde volgorde. Verkeer vanuit Harderwijk richting Hattemerbroek kan de A28 volgen.

Het bestemmingsverkeer richting Nijkerk wordt via de A1, A27, N305 en de N301 omgeleid. Vanuit Nijkerk volgt het verkeer de route via de N301, de N305 en de N302 naar Harderwijk om vervolgens de A28 in de richting van Hattemerbroek te kunnen volgen.

Bij alle omleidingsroutes moet met een langere reistijd (ca. 30 minuten) rekening worden gehouden.

Door omstandigheden (b.v. het weer) reserveert Rijkswaterstaat een extra dag en nacht voor mogelijk uitgestelde werkzaamheden. Indien de werkzaamheden eerder zijn afgerond, wordt ook de weg of delen daarvan eerder opengesteld. Informatie hierover is te verkrijgen via de www.vananaarbeter.nl of bij de Landelijke Informatielijn 0800-8002.

Rijkswaterstaat wijst automobilisten er op dat het volgen van GPS-systemen (Tom-Tom e.a.) niet altijd leidt tot een kortere en/of snellere reis.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. geschreven door Chris, op 11 september 2008 om 13:46

    Dat mag ook wel, ik reed net van Amersfoort naar Zwolle en sommige stukken hebben flinke spoorvorming en versleten wegdek.

    Houd jij je daar ook zo keurig aan de voorgeschreven snelheid van 90 km per uur??? ;D 😉


    Maak melding

  2. Natuurlijk niet. Ik ben daar verschillende keren overheen gereden, en niemand houdt zich aan die 90. Overigens is dit het ook het geval in andere delen van het land. Volgens mij probeert RWS zich op die manier juridisch in te dekken.


    Maak melding

Reageer