Bisschop Willebrandlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Bisschop Willebrandlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koel, stapelwolken en kans op een bui

Zwolle – Maandag trekken stapelwolken over Zwolle. Het worden in de loop van de ochtend grote gevaartes en het zijn er veel. De hele dag is er kans dat er een bui tussen zit. Vanaf het middaguur ontstaat wellicht een extra omvangrijk wolkenbouwwerk dat behalve regen ook een donderklap produceert. Verder valt de stevige wind op: kracht 4 uit west tot noordwest.

Zonneschijn is er tussen alle stapelwolken door. Maar ook dat kan rond het middaguur tijdelijk tegenvallen vanwege de grote omvang van de wolken en de verwachte opleving van de buienactiviteit. Na een koele vroege ochtend in Zwolle, met ongeveer 13 graden op de thermometer, blijft het kwik ‘s middags steken bij 19 graden. We kunnen niet om de kille realiteit heen: het is enkele graden te koel voor de zomermaand juli.

In de avond en nacht naar dinsdag verdwijnt de buiigheid en klaart het flink op. Dus koelt het flink af: 9 graden kun je dinsdagochtend na zonsopkomst om 5.22 uur verwachten.

Dinsdagmiddag wordt een temperatuur van 20 graden met veel geluk gehaald midden in de stad, maar zeker is dat allerminst. Nog steeds te fris, maar wel met minder wind. Het is ‘s morgens droog, waarna een buienlijntje wordt verwacht vanuit het noordwesten. Daar zit minder activiteit in dan op maandag. De meeste tijd is het droog.

In de avond en nacht naar woensdag koerst een lagedrukgebiedje omgeven door een boel neerslag vanuit Engeland onze richting op. Misschien valt de meeste regen al in de nacht en vroege ochtend, maar sommige weermodellen laten het woensdag overdag stevig regenen. Het is tevens de vraag of we ’s middags 20 graden zien op onze stadsthermometer.

De neerslagkansen blijven na woensdag aan de hoge kant volgens de huidige prognoses. Ook een temperatuurstijging naar zomers niveau tekent zich nog niet af. Voor de vakantiegangers hopen we dat deze weersverwachting de komende dagen de prullenbak in kan.

Artikel delen: