CC Zwolle - Foto: Ingezonden foto
CC Zwolle
Foto: Ingezonden foto

Cricketers Zwolle starten met nederlaag tegen Hilversum

Zwolle – Cricket is terug in Zwolle. Na drie jaar van een slapend bestaan, trad gistermiddag een bont gezelschap van nationaliteiten in het veld tegen Hilversum. De gasten waren net iets sterker op een goed bespeelbaar veld van de rugbyclub op sportpark Marslanden.

De cricketcompetitie leek dit seizoen door de coronaperikelen te sneuvelen, maar vanaf 1 juli staan de lichten alsnog op groen voor zo’n acht wedstrijden. Er is geen promotie of degradatie. “Dat is eigenlijk heel goed voor onze nieuwe en jonge ploeg”, vindt aanvoerder Jawad Bawar. Samen met Hussein Jafari besloot hij een poging te wagen CC Zwolle nieuw leven in te blazen.

Zo kwamen er spelers over van Salland (Deventer), Ajax (Leiden), Hengelo CC en meldden zich meer cricketliefhebbers naar aanleiding van publicaties in diverse media. Ook oud-spelers van Zwolle. “We hebben pas een paar keer kunnen trainen, dus we zijn nog druk bezig met het bouwen aan het team”, zegt Bawar. “Ieder heeft immers zijn eigen specialiteit. We moeten dus goed kijken hoe we de ploeg opstellen bij het batten (slaan) en bij het fielden om het beste resultaat te halen. Plezier in de sport hebben we hoog in het vaandel, maar we willen ook zo snel mogelijk promoveren naar een hoger niveau.”

CC Zwolle moet weer onderaan, in de derde klasse van de KNCB, beginnen. Voor ervaren spelers als de Zuid-Afrikaanse openingsbatsman Damien Devine misschien een hard gelag. “Ik heb jaren niet meer gespeeld”, zegt de laatste, “dus net als voor de anderen is het goed om dan rustig te kunnen beginnen.”

Dat deden Devine en de rest van de Zwollenaren gisteren iets te rustig. De cricketers mochten eerst batten, maar het begin was uitermate teleurstellend. Met vijftig runs op het scorebord waren al vijf batslieden uit. Alleen Rajan Mageswaran (36) en Danish Malik (18) boden goed weerstand. Nadat hun wicket was gevallen, was het snel echter snel gedaan. Zwolle all put voor slechts 121 runs.

Dat is tegen het ervaren Hilversum een veel te laag totaal, maar de bowlers (werpers) van Zwolle maakten het hun gasten toch nog moeilijk, door snel vier wickets te nemen. Daarna was de koek echter op en passeerde Hilversum alsnog eenvoudig het Zwolse totaal: 122 voor 4.

Artikel delen: