Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meeste zon ‘s morgens, rond het middaguur kans op regen

Zwolle – Dinsdag start frisjes, in de vroege ochtend zakt het kwik onder de 10 graden. In het buitengebied kans op lage mistbanken boven de weilanden. De zon is er ‘s morgens bij en het is nog droog. ‘Nog droog’, omdat rond het middaguur wolken over de stad trekken waaruit even wat lichte regen kan vallen.

Het zal weinig voorstellen en het duurt niet lang. De wind doet het kalmer aan dan in de afgelopen dagen. Windkracht 3 maximaal, uit richtingen tussen west en zuidwest. In de middag vertoont de zon zich wederom in competitie met wolken, wat de laatste dagen gebruikelijk is. De middagtemperatuur ligt op 18 graden, te koel voor deze tijd van het jaar. In de avond schuift meer bewolking over de stad heen. Het is de voorkant van een regengebied.

In de loop van dinsdagavond begint het te regenen en terwijl je slaapt gaat dat door. Nachtelijke regen waar je geen last van hebt als het dak van je huis, caravan of tent niet lekt.

Woensdag is de kwestie wanneer de regen in Zwolle stopt. Dat gebeurt in de loop van de middag, volgens onze huidige inschatting. Dan wordt het overwegend droog bij ons, terwijl het in Twente vermoedelijk iets langer doormiezert. Woensdagavond neemt de kans op nattigheid overal verder af. De wind is zwak en het kwik houdt het gezien bij 18 graden. We eindigen de dag met een avondzonnetje, een wisselende bewolking en 5 tot 10 millimeter water in de regenmeter.

Het wisselvallige weer met veel bewolking, soms zon en soms regen houden we tot het weekend. Na het weekend komt de temperatuur boven de 20 graden. Dan gaat het meer op zomer lijken.

Artikel delen: