Fabian Veldwijk weg als trainer van Be Quick vrouwen 1

Fabian Veldwijk weg als trainer van Be Quick vrouwen 1

Zwolle – Medio april is Fabian Veldwijk aangesteld als nieuwe trainer van Be Quick Vrouwen 1. Recente ontwikkelingen hebben het bestuur doen besluiten om zijn aanstelling ongedaan te maken en de samenwerking met Fabian per direct te beëindigen.

Be Quick deelt mee dat onlangs zaken aan het licht zijn gekomen die niet bekend waren bij de aanstelling van Fabian. Welke zaken dit betreft, was aanvankelijk niet bekend. De Stentor meldde maandag echter dat Veldwijk (47) vorige week door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 33 maanden.

Veldwijk heeft volgens de rechter bij zijn voormalige werkgever, het containeroverslagbedrijf Rotterdam Shortsea Terminals, miljoenen euro’s verduisterd.

De ervaringen met Veldwijk waren tijdens zijn korte tijd bij Be Quick ‘28 erg positief, laat voorzitter Alex van de Vosse maandag nog weten aan de Stentor: “Het is een westerling, dus hij is wat meer ‘het mannetje’ dan we gewend zijn. Maar dat klikt goed met de speelsters. We hebben ook een goed gesprek gehad van tevoren en hebben zijn referenties ook gecheckt.’’

Fabian Veldwijk zegt tegen de Stentor dat hij in ieder geval in hoger beroep gaat tegen het vonnis van de rechtbank, want die heeft naar zijn mening bewijs genegeerd. In afwachting van het hoger beroep hoeft hij nog niet de cel in.

De vrouwen van Be Quick spelen op het hoogste amateurniveau. De ambitie is om mee te blijven doen in de bovenste regionen. Nadat vorig seizoen afscheid werd genomen van Cor Smit, moet Be Quick voor komend seizoen dus opnieuw op zoek naar een trainer voor haar hoofdmacht van de vrouwendivisie.

Artikel delen: