Presentatie magazine ‘Sporen van religieus erfgoed’

Zwolle – Tijdens de opening van de Open Monumentendag op zaterdag 13 september om 9.30 uur bij de Hoofdwacht op de Grote Markt overhandigt de wethouder voor Monumentenzorg en Archeologie van Zwolle, Janco Cnossen, een speciaal voor de Open Monumentendag gemaakt Magazine over het thema ‘Sporen van religieus erfgoed’ aan drie belangrijke vertegenwoordigers van dit erfgoed in Zwolle.

Het thema van de Open monumentendag is dit jaar Sporen. Omdat 2008 het jaar van het Religieus Erfgoed is, heeft Zwolle dit jaar als thema ‘Sporen van religieus erfgoed’. ‘Sporen van religieus erfgoed’ is geschreven door Hans Stalknecht en Peter Boer. In het kleurige magazine van dertig pagina’s vindt de lezer een overzicht van de religieuze geschiedenis van Zwolle en de sporen die daarvan zijn overgebleven. Een aantal van die sporen wordt speciaal uitgelicht.

Opening

Bij de opening overhandigt de wethouder voor Monumentenzorg en Archeologie van Zwolle, Janco Cnossen, het magazine aan drie belangrijke vertegenwoordigers van dit erfgoed in Zwolle, te weten:

·         Mevr. Lia Smit, lid van de basiliekwacht van de Onze Lieve Vrouwenkerk

·         Dhr. Jan Bayense, coördinator van de Stichting Dominicanenklooster

·         Dhr. Gerrit Jan Timmerman, voorzitter van het college van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente te Zwolle

Programma

Bezoekers van de Open Monumentendag in Zwolle kunnen het magazine, een programma en route krijgen bij het centraal informatiepunt bij de Hoofdwacht. Vele monumenten zijn opengesteld en te bezichtigen en er zijn diverse orgel- en koorconcerten. De molen de Passiebloem is in werking en in het Vrouwenhuis kan men even terug in de tijd. Van het bijzondere Openlucht Zwembad is een fototentoonstelling te zien in het Stadhuis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. sporen van religieus erfgoed
    Bij mijn weten houdt mijn neef Harry zich als historicus bezig met geschiedkundige kwesties van de regio. Ik neem aan dat hij bedoeld wordt als co-auteur van “sporen van religieus erfgoed”.


    Maak melding

Reageer