Aad van de Vreugde (KMAR) en Theo Rietkerk (Landstede) - Foto: Landstede
Aad van de Vreugde (KMAR) en Theo Rietkerk (Landstede)
Foto: Landstede

Studenten Landstede op stage bij Koninklijke Marechaussee

Zwolle – Landstede MBO en de Koninklijke Marechaussee gaan intensief samenwerken bij de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid. Studenten van Landstede kunnen vanaf nu ervaring opdoen in de beroepspraktijk bij de KMAR.

Woensdag ondertekenden beide partijen daartoe een samenwerkingsovereenkomst. Op de nieuwe locatie van de opleiding in Zwolle waren naast vertegenwoordigers van de Koninklijke Marechaussee en van Landstede MBO ook studenten aanwezig om het officiële moment bij te wonen.

Zij werden persoonlijk toegesproken door Aad van de Vreugde, hoofd cluster personeel en organisatie van de Koninklijke Marechaussee: “Wat een mentaliteit als je in je vakantie hier naartoe komt om jezelf te presenteren! Daarin herken ik jullie als toekomstige collega’s: als het eropaan komt dan zijn wij er. Ik ben blij met de samenwerking met Landstede. Wij gaan jullie, studenten, na de zomer een goede stage aanbieden. Alvast van harte welkom!”

Theo Rietkerk, bestuursvoorzitter van Landstede voegde daaraan toe: “Ik vind het heel belangrijk dat we onze studenten betrekken bij dit soort momenten. Want de samenwerking die we hier bekrachtigen met een handtekening is er vooral voor jullie. De verbinding tussen de Koninklijke Marechaussee en Landstede is warm. Wij zitten als opleider bij jullie opleidingscentrum in de buurt en hebben met deze nieuwe locatie voor onze studenten in het landschap Veilig & Beschermd perspectief om te groeien. Dat doen wij graag samen met jullie, in de praktijk.”

Artikel delen: