Manifestatie over duurzame mobiliteit

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft zich aangesloten bij de Week van de Vooruitgang. In deze week wordt duurzame mobiliteit landelijk onder de aandacht gebracht. De gemeente Zwolle organiseert in dit kader, samen met verschillende gerelateerde organisaties, op zaterdag 13 september aanstaande een manifestatie op het Grote Kerkplein.

Op deze zaterdag zullen verschillende organisaties zich presenteren om inwoners en bezoekers van Zwolle op een actieve manier kennis te laten maken met duurzame mobiliteit. Allerlei milieuvriendelijke vormen van vervoer komen aan bod. Hierbij kan gedacht worden aan het bevorderen van fietsen, gedeeld autogebruik en openbaar vervoer. Organisaties die zichzelf presenteren zijn onder andere de Fietsersbond, de Milieuraad Zwolle, Veilig Verkeer Nederland, FietsNED, de INV Zwolle (de vereniging voor natuur- en milieueducatie), Rova en Connexxion.

Actief meepraten

Daarnaast kunnen inwoners en bezoekers van Zwolle meepraten over het Zwolse fiets- en milieubeleid op het fietscafé. Op het fietscafé kunnen zij in gesprek met wethouder Cnossen of Van Dooremolen en hun ideeën kenbaar maken. Ook kunnen bezoekers van de manifestatie meestemmen over nieuwe fietsrekken voor de binnenstad. De gemeente is momenteel bezig met een aanbesteding hiervoor. Bezoekers van de manifestatie kunnen de verschillende fietsrekken die meedingen in de aanbesteding uittesten en hun voorkeur aangeven.

De manifestatie vindt van 13.00 uur tot 17.00 uur plaats op het Grote Kerkplein. Om 14.00 uur zal wethouder Cnossen een officiële opening verrichten. Meer informatie over de Zwolse activiteiten in het kader van de Week van de Vooruitgang is te vinden op www.zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer