Zwolle loopt naar verwachting 175.000 euro toeristenbelasting mis

Zwolle loopt naar verwachting 175.000 euro toeristenbelasting mis

Zwolle – De maatregelen in Nederland omtrent het Coronavirus worden steeds verder versoepeld. Na de slimme lockdown ondervinden veel ondernemers in de horeca en het toerisme schade van de getroffen Covid-19 maatregelen.

De toeristenbranche krijgt een grote klap. Door alle reisbeperkingen komen grote en kleine partijen in deze sector in de financiële problemen. Maar hoe groot zijn de gevolgen voor de Nederlandse gemeentes door het verminderd toerisme? Het Centrum voor Geldzaken heeft op basis van cijfers van het CBS en het NBTC onderzoek laten uitvoeren naar de lokale vermindering van de ontvangen toeristenbelasting.

Voor de gemeente Zwolle levert dat in 2020 mogelijk een tegenvaller op van ongeveer 175.000 euro. De gemeente had voor het jaar 2020 een bedrag van 300.000 euro aan ontvangen toeristenbelasting begroot. Maar volgens de cijfers gepresenteerd door het Centrum voor Geldzaken bedraagt de verwachte toeristenbelasting die dit jaar door de gemeente Zwolle wordt geïnd slechts 125.000 euro.

Artikel delen: