Dagcamping van Travers in het Gerenlanderpark - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Dagcamping van Travers in het Gerenlanderpark

Zwolle – Het zag er donderdagochtend niet goed uit met het weer. De hele tijd regen. Het team van Travers Welzijn Zwolle-Zuid had in het Gerenlanderpark voor de donderdagmiddag een dagcamping georganiseerd voor buurtbewoners.

De hele buurt had de dag ervoor een kaartje in de bus gekregen met “Groeten uit Zwolle-Zuid. Kom je ook naar onze gratis dagcamping?” Gelukkig hield de regen begin van de middag op en kwamen kinderen en buurtbewoners naar het park, waar een tent, caravan en partytent waren geplaatst en het hele team van Travers klaarstond bezoekers welkom te heten.

Al gelijk kwamen de kinderen van de nabijgelegen buitenschoolse opvang van Doomijn naar de dagcamping, maar ook andere kinderen uit de buurt kwamen nieuwsgierig aangelopen. Oudere wijkbewoners kregen koffie en koek aangeboden onder de luifel van de partytent en gingen een gesprekje aan met Travers-medewerkers.

Sandra van der Velden, opbouwwerker bij Travers: “Vanaf half maart hebben we thuis gezeten en was het contact met onze cliënten lastiger. Toen de corona-maatregelen zijn versoepeld zijn we de wijk ingegaan en hebben bij mensen aangebeld met de vraag: ‘hoe is het met u?’ Sommige mensen waren een paar maanden niet buiten geweest en stelden ons bezoek erg op prijs. Anderen hadden bijna niemand gesproken. Dat bracht ons op het idee iets te organiseren om op een laagdrempelige manier in contact te kunnen komen met wijkbewoners. Vandaag is de eerste dagcamping in Gerenlanden en de komende drie weken volgen er op de donderdagmiddagen meer in Zuid.”

Sandra van der Velden benadrukt dat de dagcamping niet alleen bedoeld is om mensen te vermaken, maar ook om met mensen in gesprek te komen over hoe ze de afgelopen maanden hebben ervaren. Een moeder: “De kinderen zijn lange tijd thuis geweest. Nadat ze een paar weken naar school zijn geweest zijn ze nu weer thuis omdat de schoolvakanties zijn begonnen.”

Travers organiseert samen met het sociaal wijkteam Zwolle-Zuid, WIJZ en Sportservice Zwolle de dagcampings in Zwolle-Zuid. “In Gerenlanden is er de afgelopen tijd tussen enkele groepjes kinderen wel wat strijd geweest en daarom willen we ook graag in gesprek komen met deze kinderen,” aldus Van der Velden. Het liep donderdagmiddag nog niet storm met bezoekers, maar de aanwezige kinderen vermaakten zich prima in het groene hart van Gerenlanden.

Artikel delen: