Jaap Stam signeert boek ‘Gewoon Jaap’

Zwolle – Jaap Stam, de robuuste Kampenaar die een rots in de branding was bij internationale topclubs en het Nederlands voetbalelftal, pakt zaterdag 13september aanstaande de pen. Bij IQ Kunstuitleen aan de Marsweg 42in Zwolle signeert hij vanaf 15.00 uur het boek ‘Gewoon Jaap’. Het boek kost vijf euro en een deel van de opbrengst gaat naar KiKa, de organisatie die zich inzet voor Kinderen Kankervrij.

Het boek ‘Gewoon Jaap’ is één van de onderdelen rond het afscheid van Jaap Stam als profvoetballer. Enkele weken geleden werd in een uitverkocht FC Zwolle stadion met toppers als Philip Cocu, Dennis Bergkamp en de nog steeds flitsende Marc Overmars een indrukwekkende afscheidswedstrijd gespeeld. De uitgave van uitgeverij Jupijn uit Hattem, telt 96 pagina’s en veel fraai fotowerk. Er is een beperkte oplage van geproduceerd. “We hebben op de uitgave heel veel positieve reacties gekregen vooral omdat het een beeld van Jaap laat zien zoals hij is”, meldt Jeffrey Marsman van de Hattemer uitgeverij.

 Het uiterst boeiend boek geschreven waarin tal van beroemdheden uit de voetbalsport en nauwe kennissen van Jaap, hun ervaringen vertellen over hun omgang met Jaap Stam. Zoals Sir Alex Ferguson, de topcoach van Manchester United die de verkoop van Jaap aan Lazio Roma nu een ‘big, big mistake’ noemt. Maar ook zijn ontdekker Theo de Jong die de verdediger van DOS Kampen naar FC Zwolle haalde waar het hele Nederlandse scoutingapparaat Jaap over het hoofd zag. Of neem Carlo Ancelotti van AC Milan die laat optekenen ‘Als Jaap wil, kan hij morgen bij AC Milan terugkomen’. Boeiend is het interview met Guus Hiddink die Jaap naar het Nederlands elftal haalde: “Jaap was een wereldster, maar vertoonde nooit kapsones. Dat maakt hem overal zo geliefd”. Meer informatie is te vinden op www.jaapstam.nl

De locatie bij IQ Kunstuitleen is sportief ingericht met schitterende doeken van Jaap Stam, welke geëxposeerd zijn tijdens het eindfeest van Jaap zijn afscheidswedstrijd.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer