Sport- en spelplezier bij Kids United Sport Zwolle

Sport- en spelplezier bij Kids United Sport Zwolle

Zwolle – Het was door de RIVM-maatregelen nog even spannend of het door kon gaan, maar ook dit jaar organiseren PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum het jaarlijkse project Kids United Sport Zwolle (KUSZ).

In de tweede week van de zomervakantie is er weer volop sport- en spelplezier voor kinderen uit de groepen 4, 5, 6 en 7 die, om sociale en/of financiële redenen, niet op vakantie kunnen. Ook bij deze vierde editie staan de thema’s vitaliteit, sportiviteit en samenwerken centraal. De KUSZ-week vindt plaats in week 29, van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 juli.

Basisschoolkinderen uit de groepen 4 en 5 draaien een morgenprogramma en de kinderen uit de groepen 6 en 7 komen ’s middags naar Sportpark de Pelikaan voor meerdere sportclinics zoals basketbal, voetbal en volleybal. Zo kan er onder andere lekker gesport worden in het zand op het beachveld. Speelsters van 3×3 Unites Zwolle Basketbal en Regio Zwolle Volleybal en jeugdtrainers van PEC Zwolle komen de clinics verzorgen. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een favoriet onderdeel, namelijk trampolinespringen bij Krazy Kangaroo.

Uiteraard is de ondersteuning van vrijwilligers, verenigingen, welzijnswerkers en het bedrijfsleven van essentieel belang. Daarnaast ondersteunt ook Stichting Kind in Beeld het project en leveren zij een mooie bijdrage aan de week. Medewerkers van ABN AMRO helpen mee bij het begeleiden van de kinderen en pedagogische ondersteuning wordt gegeven door Stichting Empower. De inzet van de betrokken partijen maken dit project hopelijk wederom tot een groot succes voor een groep van vijftig kinderen.

Gedurende de week worden de social media kanalen van PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum ingezet om verslag te doen van de verschillende activiteiten #KUSZ

Artikel delen: