‘Meppel moet woningen voor Zwolle bouwen’

Meppel – Meppel moet huizen gaan bouwen voor Zwolle, dat vindt de Partij van de Arbeid in Meppel.

De komende jaren komt deze gemeente niet verder dan de bouw van 150 woningen per jaar. Zwolle heeft een veelvoud daarvan nodig, maar heeft daar de ruimte niet voor. Dan ligt het volgens fractievoorzitter Koos de Vos van de PvdA voor de hand dat Meppel de stad te hulp schiet. Dat zal volgens hem veel economisch voordeel opleveren voor Meppel.

Bron: RTV Drenthe

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Uitbreidingsmogelijkheden genoeg daar, klinkt aardig ook. Maar oa bij Blankenstein (ind.terrein weliswaar) staat het aardig vast tegen 16.30 r.A28.


  Maak melding

 2. De A28 willen ze over 2 jaar sowieso verbreden, maar als er dan weer nieuw verkeer bij komt lost dat natuurlijk niks op. Aan de andere kant, het Zwolse wegennet kan ook niks extra meer aan, het kostte me gisteren een half uur om vanaf het Provinciehuis naar de afslag Ommen te komen.


  Maak melding

 3. @Dick
  Nee, laten we Staphorst maar overslaan. Voordat de refo’s nog meer invloed krijgen in onze stad. Er lopen hier naar mijn gevoel al teveel zuurpruimen uit de bijbelbelt rond, dere brengen conservatieve ideen met zich mee.  Maak melding

 4. Uitbreidingsmogelijkheden genoeg daar, klinkt aardig ook. Maar oa bij Blankenstein (ind.terrein weliswaar) staat het aardig vast tegen 16.30 r.A28.

  Da’s nogal logisch, daar werkt veel volk, ook al het verkeer wat om die tijd het centrum uit komt pakt die op/afrit.


  Maak melding

 5. Hoezo zou er in Zwolle niet voldoende ruimte zijn voor nieuwe woningen? Pak eerst de leegstand van bovenverdiepingen in het centrum aan en de leegstand van ongebruikte bedrijfspanden.


  Maak melding

 6. Hoezo zou er in Zwolle niet voldoende ruimte zijn voor nieuwe woningen? Pak eerst de leegstand van bovenverdiepingen in het centrum aan en de leegstand van ongebruikte bedrijfspanden.

  Niet echt de beste plek om met je drie kids en golden retriever te gaan wonen.


  Maak melding

 7. Wat een onzin zeg. Laat Zwolle lekker zijn eigen problemen opknappen en laat Meppel lekker een gezellige provinciestad blijven met max 35.000 inwoners! Misschien kunnen ze eerst de Mastenbroekerpolder nog verder volbouwen? Dat is al half bebouwd inmiddels met alle verkeersopstoppingen er gratis en voor niets bij. Ben blij dat ik niet meer in Stadshagen woon! Wat een ramp!


  Maak melding

 8. @ Arjan, zo te lezen ben ik ook blij dat jij niet meer in Stadshagen woont. Hoor veel Meppelers en mensen die in dorpjes rond Meppel wonen, die vinden dat het best groter mag worden. De plaatsen om Zwolle heen willen op veel gebieden profiteren van Zwolle, de inwoners wonen er goedkoper en betalen veel lagere lasten. Zwolle mag niet uitbreiden door de M.polder van de provincie (Belvedere-gebied). Dat vind ik trouwens heel goed, mooi bewaren dit unieke poldergebied. Dacht dat we ook nog een stukje richting Hasselt gingen….


  Maak melding

Reageer