Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zon en stapelwolken, zondag warmer

Zwolle – Zaterdagochtend vroeg kunnen vooral in het buitengebied van Zwolle lage mistbanken hangen. De temperatuur is gedaald naar ongeveer 8 graden. Zo fris blijft het niet, want dankzij de krachtige julizon komen we in de middag uit op 20 graden. Onder de zon verschijnen stapelwolken boven de stad.

In de loop van de ochtend en in de middag worden het er veel, waar de zon tijdelijk moeite mee heeft. Ergens in de omgeving groeit een wolk misschien uit tot een bui, maar de kans dat dat precies boven Zwolle gebeurt is klein. Het zicht is prima. De wind is geen spelbreker, want die is ‘s morgens zwak en in de middag slechts matig, kracht 3, uit het noordwesten. De stad droogt op na afgelopen regenweek.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag koelt het onder een heldere hemel met weinig bewolking flink af. Rond middernacht is het ongeveer 10 graden en zondagmorgen vroeg is het ongeveer 7 graden, aan de randen van de stad mogelijk nog kouder. Er is kans op grondmist, waar je overheen kunt kijken als je niet al te klein bent.

Zondag schuift een hogedrukgebied over ons heen. Dat is goed nieuws, want neerslag wordt onderdrukt. Anders gezegd: het blijft de hele dag droog. De zon maakt flink wat uren boven Zwolle, in samenspel met stapelwolken die ook ruim aanwezig zijn. De temperatuur stijgt naar 21 graden of nog iets warmer. Er is heel weinig wind. Zondag is kanshebber voor de titel ‘Beste dag van het weekend’.

Maandag is er na een heldere nacht ‘s morgens kans op mistbanken. De zon is er meteen bij en het blijft droog. Er zijn wel weer stapelwolken, maar waarschijnlijk minder dan in het weekend. De middagtemperatuur stijgt naar een ideale waarde van ongeveer 23 graden.

Dinsdag en woensdag zien we opnieuw veel bewolking en enige regen opdoemen in de verwachtingen. Daarna liggen de weerkaarten voor de zon gunstiger.

Artikel delen: