Dag van de Diëtist

Zwolle – Raakt u ook in verwarring door alle tegenstrijdige berichten over voeding? Wordt u ook zo moe van alle dieet-hypes? Ziet u door al die informatie op de verpakkingen door de bomen het bos niet meer? Moet u juist aansterken voor een operatie en weet u niet hoe? Maak dan kennis met de diëtist van de Isala klinieken. Op 19 september, de landelijke dag van de diëtist, geven de diëtisten van de Isala klinieken in de hal van locatie Sophia voorlichting over voeding aan patiënten en bezoekers.

In de Isala klinieken is aandacht voor overvoeding én ondervoeding. Want 30% van de patiënten die in de Isala klinieken worden opgenomen blijkt ondervoed te zijn. Poliklinieken waar ondervoeding veel voorkomt zijn: mond- en kaakchirurgie, oncologie, revalidatie, longziekten en maag-, lever- en darmziekten. Wat kunt u doen om in een goede voedingstoestand te blijven voor de operatie? Hoe kunt u voorkomen dat u te zwaar wordt? Welke producten moet u kiezen om tot een gezonde(re) keuze te komen? Op deze vragen geven de diëtisten van de Isala klinieken graag antwoord.

Ook kan de vet- en spiermassa worden bepaald met behulp van een speciale weegschaal; aan de hand daarvan kan de diëtist u meer vertellen over uw lichamelijke gezondheid. Verder valt er het nodige te proeven: gezonde producten maar ook specifieke producten om aan te sterken.

De informatiestand staat tussen 15.30 en 19.00 uur in de centrale hal op locatie Sophia. (Dr. van Heesweg 2, Zwolle)

Artikel delen:

Reageer