Graaf Sassendonk blijft rondsluimeren in binnenstad

Zwolle – Het Geheim van Graaf Sassendonk, de interactieve speurtocht door de historische binnenstad van Zwolle wordt wegens succes vervolgd. Gedurende de maanden juli en augustus gingen kinderen in groepsverband achter Daan en Anouk aan op zoek naar het Geheim  van Graaf Sassendonk. Nu kan er ook op de zaterdagen in september en op twee dagen in de herfstvakantie gespeurd worden!

 

Ongeveer 400 kinderen hebben de afgelopen twee maanden al aan de speurtocht deelgenomen. Er waren zelfs kinderen bij die het spel al meerdere malen hebben gespeeld. Het grote succes komt mede door de goede samenwerking tussen RBT Vechtdal IJsseldelta en Games-N-Stuff, gevestigd aan de Diezerpoortenplas te Zwolle. Zij voorzien binnen het spel in de vele figuranten en groepsbegeleiders. Tevens zorgen zij voor passende kledij en attributen om de beleving van het spel zo goed mogelijk te laten zijn. Personages uit vervlogen tijden in combinatie met historische plekken in de oude binnenstad blijken een perfecte combinatie te zijn.

Naast de samenwerking met Games-N-Stuff heeft RBT Vechtdal IJsseldelta voor de ontwikkeling van de ontdekkingstocht met diverse (Zwolse) partijen samen gewerkt. De inbreng van Rabobank IJsseldelta, Olaf Keur van Keur ICT, Jos Sluiter van Studio Joz, Renate Ouweneel van Ibento Concepts & Events, Stan Fritschy van Stan Tekst en Theater en Sipke Jan Bousema van SJB producties hebben sterk bijgedragen aan het succes van de speurtocht. Ook de samenwerking met de diverse toeristische partners in de stad is van groot belang geweest voor de totstandkoming van deze unieke kids ontdekkingstocht in Zwolle.

Het Geheim van Graaf Sassendonk is een interactieve en innovatieve ontdekkingstocht die speciaal geschikt is voor kinderen van 9 t/m 13 jaar. Gewapend met een PDA met GPS die de route aanwijst gaan de kinderen op pad. Verder krijgen ze onder meer een digitale fotocamera en een mobiele telefoon mee. Onderweg voeren ze met behulp van deze apparaten opdrachten uit waarmee ze punten kunt scoren. Deze opdrachten vinden plaats op historische locaties in de Zwolse binnenstad.

Gezien de vele inschrijvingen van de afgelopen periode en het grote animo onder de (Zwolse) schooljeugd is er besloten om de zaterdagen in de maand september ook aan te bieden. Wees er snel bij want alleen op zaterdag 27 september zijn er nog een beperkt aantal plaatsbewijzen beschikbaar! Mocht men die dag niet kunnen maar wil men toch graag meespelen, dan kan er in de herfstvakantie op donderdag 23 en zaterdag 25 oktober nog worden ingeschreven voor deze interactieve ontdekkingstocht door Zwolle. In het voorjaar van 2009 zal er een vervolg komen op de huidige  variant van Het Geheim van Graaf Sassendonk dus het speuren in Zwolle is nog lang niet afgelopen!  Voor het reserveren van plaatsbewijzen op bovengenoemde data  kan er gebeld worden naar 0900 – 11 22 375 (0,45 p/min). Wil je meer informatie? Kijk dan op: www.geheimvangraafsassendonk.nl

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer