Nieuwe directeur-bestuurder bij deltaWonen

Zwolle – Vanaf 1 oktober is drs. Evert Leideman de nieuwe directeur/bestuurder van woningcorporatie deltaWonen. Hij volgt in die functie Ing. Gerard Dubois op, die sinds 17 maart op interim-basis de organisatorische veranderingen binnen deltaWonen heeft vormgegeven. Leideman (43) heeft ruime bestuurlijke ervaring, zowel binnen de bankwereld, verzekeringsbranche als binnen de zorgsector, onder meer als directeur van zorgorganisatie Icare.  Hij is nu directeur/eigenaar van een management consultancybedrijf, gespecialiseerd in het samenbrengen van investeerders en ondernemers op het gebied van zorg en ICT.

 

Evert Leideman is geboren in 1964, te Zoetermeer. Na een studie Bouwkunde aan de TU Delft en Bedrijfseconomie aan de RU Groningen is hij in 1990 begonnen als bedrijfseconoom bij Groene Land verzekeringen. In 2000 verliet hij deze verzekeraar – inmiddels onderdeel van Achmea – als adjunct-directeur, om in dienst te treden bij SNS Reaal. In 2003 werd hij directeur Algemene Zaken bij Icare, om de ondersteunende afdelingen van deze stichting na een fusie opnieuw te organiseren en te  stroomlijnen. In 2006 begon hij Skanda BV.

Met de aanstelling van Leideman denkt deltaWonen de juiste persoon te hebben gevonden om de ingezette veranderingen in de organisatiestructuur te vervolmaken. Gerard Dubois blijft tot 15 december aan als bestuurder van deltaWonen om Evert Leideman te introduceren en in te werken.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Dacht dat hij een aardige NETTE hockecoupe had 😮 Een vrouwelijke collega van mij deed heel erg haar best het woord “netjes” te vermijden. Daar had ze namelijk zo’n hekel aan 😀


  Maak melding

 2. “Na een studie Bouwkunde aan de TU Delft”

  …?

  Ben benieuwd of hij echt de (moeilijke) studie bouwkunde TU Delft heeft afgemaakt, dan zou er namelijk drs ir hebben gestaan…

  Helaas, drs diploma’s worden makkelijk weggegeven de laatste 30 jaar…

  Westbroek-de zanger- heeft weleens gekscherend opgemerkt dat zijn hond, die hij immers altijd meenam naar de Universiteit, ook recht had op de drs titel: het enige criterium voor de titel in Utrecht was aanwezigheid, vandaar…  Maak melding

 3. Schijnt dat uit studie is gebleken dat de profielschets van een goed manager met de profielschets van een psychopaat overeenkomt. Schijnen goedgeletterde, charismatische, manipulatieve mensen te zijn die iedere vorm van emphatie ontberen.

  Charismatisch klopt iig wel volgens mij…


  Maak melding

 4. Sorry, neem mijn woorden terug! Ben er achter gekomen dat deze foto een archieffoto is……….toen hij nog de scepter zwaaide bij Deltawonen Madurodam. ;D


  Maak melding

 5. @dick
  het is wel iemand die het gemaakt heeft in de maatschappij>

  Voor zichzelf wel ja.

  Dit soort types komen vaak met veel poeha binnen om er zoveel mogelijk rotzooi te trappen en vervolgens weer met een grote zak geld te vertrekken op zoek naar zijn volgende slachtoffers.


  Maak melding

 6. Uitstekende tekst Magic!

  Dit soort types komen vaak met veel poeha binnen om er zoveel mogelijk rotzooi te trappen en vervolgens weer met een grote zak geld te vertrekken op zoek naar zijn volgende slachtoffers.

  Sprak net bij Elles Heetebrij een ex-collega die zo 3 voorbeelden kan noemen van dit soort types. Wil niet zeggen dat “Onze Evert” zo’n persoon is, maar als ik 1 van de 3 voorbeelden was geweest zou ik op zijn minst ernstig last van mijn geweten krijgen.
  Nixxxx is dat waard, geen geld, geen status geen macht geen roem J…. Stel dat je jezelf niet meer aan kunt kijken in de spiegel :'(

  Eerlijkheid voor alles. Wat werk betreft: “plezier in je werk voor alles”.


  Maak melding

 7. @ J. hoe belangrijk is die ladder van je (16:54) of maak je die ladder zo belangrijk? Of nog triester….wil je partner of je (schoon)ouders zo graag dat je hoog op die ladder staat 😀 😀 😀


  Maak melding

 8. @J
  Ik heb gelukkig geen ladder nodig, ik zweef overal naar toe waar ik heen wil. En dat terwijl ik niet rook, nauwelijks alcohol drink en niet religieus of bijgelovig ben !

  Waar een wil is, is een weg. Deze kan alleen geblokkeerd worden door hokjesdenken !


  Maak melding

 9. Zijn er misschien medewerkers van het Groene Land, SNSReaal of Icare die ervaring hebben met deze man? Dan weten we meteen wie er gelijk heeft in deze discussie.


  Maak melding

Reageer