Zwartewaterallee - Foto: Wouter Steenbergen
Zwartewaterallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, kans op regen en koel

Zwolle – Dinsdag lijkt het weer totaal niet op dat van maandag. De dag begint en eindigt onder veel bewolking, waaruit af en toe regen valt. De eerste druppels worden rond acht uur ‘s morgens in Zwolle verwacht en de laatste aan het eind van de middag. De regen valt bij een zwak tot matig windje uit het zuidwesten.

Aan het eind van de middag draait de wind naar het noordwesten. Als die winddraaiing voltooid is, weet je dat de meeste neerslag achter de rug is. Hoewel een enkele avondbui nog tot de mogelijkheden hoort. De temperatuur komt niet hoger dan 17 graden. Een behoorlijk verschil met maandag, toen onder volop zon een temperatuur van 24 graden werd gemeten in de stad.

Woensdag kan het weer alleen maar beter worden, na de dip op dinsdag. En dat klopt, want in de nacht naar woensdag breekt de bewolking. Overdag zien we de zon weer terug, te midden van een groot aantal stapelwolken, dat wel. Vooral rond het middaguur bestaat de kans dat eentje zich ontpopt tot een buienwolk. Veel regen valt daar niet uit. De zwakke tot matige noordwestenwind helpt de temperatuur niet erg omhoog; het kwik blijft net onder de 20 graden steken vermoedelijk.

Vanaf donderdag begint de temperatuur aan een gestage opmars richting een zomers niveau van 25 graden in het weekend. Hier zal de vakantieganger zeer tevreden mee zijn. Donderdag is er nog kans op een buitje, daarna is het een mix van zon en wolken en blijft het enkele dagen droog. Dat geldt ook voor het weekend. Het aandeel zon neemt dan verder toe.

Artikel delen: