Consument weet niets van voeding

Zwolle – Elk jaar helpen diëtisten duizenden Nederlanders, omdat consumenten niet meer weten wat gezonde voeding is. Hoe zit het met die light producten en is die kroket nu echt zo slecht? Op dinsdag 16 september verzorgt het Studium Generale ‘Weet wat je eet’, waar de waarheid aan het licht komt.  

Anneloes van Emst is diëtiste bij Icare spreekt in ‘Weet wat je eet!’ over alle fabels die er bestaan over voedsel en over de verkeerde inzichten die Nederlanders hebben. Er wordt veel beloofd door fabrikanten, maar dit klopt niet altijd. Heel veel consumenten weten niet wat ze eten en komen daardoor in de problemen. Het programma is de voorloper op de “Dag van de Diëtist”, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten organiseert deze dag op 19 september.

 

Een programma voor alle studenten, medewerkers van de Hogeschool Windesheim en andere geïnteresseerden: leer de fabels kennen, stel vragen over voedsel en weet echt wat gezond is. Van 14.45 uur tot 16.45 uur op Hogeschool Windesheim, lokaal B-012. Kijk op  www.windesheim.nl/studiumgenerale  voor meer informatie en de andere programma’s van het Studium Generale.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. IK, ben in ieder geval razend benieuwd wat annelies ons te melden heeft.
  de lekkerste croquetten kwamen mijn inziens bij ome dick op de vondelkade weg!


  Maak melding

 2. En de lekkerste frikandellen, vind ik de eigengemaakten van Van der Kolk. Maar dan zijn we natuurlijk nog niet in de Emmeloordse toko van De Kickert geweest :'(


  Maak melding

 3. Haha…

  3 reacties, en allen gaan ze niet over de vraag wat er in het eten zit, maar over hoe het smaakt… Anneloes zal het nog druk krijgen ben ik bang.


  Maak melding

 4. Helemaal geen scherpe of oplettende opmerking van Jasper op mijn opmerking, integendeel zelfs.
  Aneloes zal het zeker druk krijgen .Jasper ga maar vast voor in de klas zitten !  Maak melding

 5. Begrijp niet dat mensen sowieso iets wat met zorg, liefde en passie bereid is en niet (half) vergaan is, niet lusten. Zou het iets met “verwend zijn” te maken hebben 😛


  Maak melding

 6. Perfect artikel. Daarnaast weten weinig mensen hoe hun voedsel tot stand is gekomen.

  Bijvoorbeeld zuurkool. Menig Nederlander weet bijvoorbeeld niet dat het 4 maanden duurt voordat een zuurkoolplantje volgroeid is !


  Maak melding

 7. Jaja Tjalling… je bedoelt dat er dezelfde bio-industie-vis verwerkt is in beide producten?

  Ik zou graag voorin gaan zitten in die klas van Anneloes hoor. Ze zal me ongetwijfeld nog dingen kunnen leren. Ik denk alleen dat er beter andere mensen kunnen gaan zitten die zich in deze materie iets minder verdiept hebben dan ik. Ik vermijd zowiezo zo veel mogelijk chemische voedingsbestanddelen en dierlijke bestanddelen.

  Een ieder die de lessen van Anneloes niet bij kunnen wonen zoeden er goed aan doen om de site http://www.bouillonmagazine.nleens te checken.


  Maak melding

 8. Helemaal geen scherpe of oplettende opmerking van Jasper op mijn opmerking, integendeel zelfs

  Vond ik absoluut wel, of je hebt je opmerking verkeerd geformuleerd….


  Maak melding

 9. Van kibeling weet je dus niet wat je eet.Bij een lekkerbekje dus wel.Tenminste als je een beetje verstand hebt van vis.Trouwens bij een goede visboer staat het er bij.Dus de opmerking an Jasper kan niet op mij slaan. ;D


  Maak melding

Reageer