Aalanden - Foto: Wouter Steenbergen
Aalanden
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bruikbaar vakantieweer

Zwolle – Woensdag is de zon te zien boven Zwolle. En te voelen. De gevoelstemperatuur in de stad wordt weinig gedrukt ondanks dat de wind uit de koele noordwesthoek komt. Want die wind is gelukkig maar zwak. Behalve zon zijn er veel stapelwolken en in de loop van de dag neemt de sluierbewolking toe.

De kans op een buitje in de regio Zwolle is zo klein dat we er geen woorden aan vuil maken. De temperatuur loopt op naar 21 graden, een paar graden minder koel dan op dinsdag. In de zon voelt het warmer aan. Al met al een heel redelijke dag, die bruikbaar is voor veel vakantiedoeleinden. Houden we dit weertype? Donderdag niet, maar daarna wel een aantal dagen, inclusief het weekend.

Donderdag zetten we qua weer een stap terug. Er trekt veel te veel bewolking over de stad en er valt nog regen uit ook. De boosdoener is een front dat passeert vanuit het noordwesten. Het zorgt tot in de avond voor een grijze hemel en natte straten. Maar niet voor grote plassen, omdat het niet hard en niet continu regent.

Vrijdag en in het weekend wordt het vakantieweer opgekrikt met zon, wolken en meer warmte. Zondag neemt de kans op een bui toe, maar die verwachting is onzeker.

Artikel delen: