Bewoners Palestrinalaan akkoord met metamorfose Elvis Presleyflat en Louis Armstrongflat - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bewoners Palestrinalaan akkoord met metamorfose Elvis Presleyflat en Louis Armstrongflat

Zwolle – Meer dan 70% van de bewoners van de Elvis Presleyflat en Louis Armstrongflat aan de Palestrinalaan is akkoord met het voorgestelde renovatieplan.

Dit akoord betekent dat de renovatie van 280 woningen en de bouw van 22 nieuwe woningen definitief door kan gaan. Mateboer Bouw B.V. voert in opdracht van SWZ dit project uit.Mateboer Bouw B.V. is blij om een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van deze woningen én de wijk Holtenbroek.

Met het project worden niet alleen de bouwtechnische zaken aangepakt, maar wordt ook ingezet op de verbetering van de leefbaarheid. Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Daarnaast worden werkzaamheden uitgevoerd die resulteren in een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de eerste verdieping komen in beide flats elf nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast. Dit komt de sociale controle ten goede.

Richard Zuidberg, projectleider bij SWZ: “We zijn blij dat huurders positief reageren op het renovatievoorstel. Naast dat de flats verduurzaamd worden en er in totaal 22 nieuwe woningen bij komen, verbeteren we met dit project de leefbaarheid in Holtenbroek en maken we de wijk een stukje mooier.”

De verwachting is dat de renovatie zal starten in september 2020. De laatste woning zal naar verwachting net voor de zomer van 2022 worden opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op de website van SWZ: https://www.swz.nl/projecten/renovatie-louis-armstrong-en-elvis-presley-palestrinalaan/

Artikel delen: