Het weer: Miezerig en grijs - Foto: Wouter Steenbergen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Miezerig en grijs

Zwolle – Donderdag schuift een dik pakket bewolking over Zwolle. Het is een warmtefront waaruit regen of motregen valt en dat begint al vroeg in de ochtend. Tussendoor zijn er perioden dat de regen even stopt. Maar het blijft klam buiten en houd er rekening mee dat het gemiezer weer begint.

De grijze wolkenmassa hangt soms zo laag boven de stad dat je hem bijna aan kunt raken. Een doorbraak van de zon is overdag niet te verwachten, misschien dat het in de avond nog even lukt. Dan neemt de kans op neerslag ook af. De temperatuur stijgt van 12 graden in de ochtend naar 18 graden in de middag. De wind doet weinig, behalve draaien van zuidwest naar noordwest in de loop van de dag.

Vrijdag heeft na een mogelijk mistige start minder bewolking en meer zon te bieden. En het blijft waarschijnlijk droog. We verwachten een mooie temperatuur van 23 graden, met een beetje mazzel nog een bonusgraadje hoger. Zonder dat het uitbundig zonnig wordt, probeert de zomer op te krabbelen, na een mislukte donderdag.

Zaterdag overschrijden de thermometers in Zwolle 25 graden, zodat dit weerkundig een zomerse dag mag heten. Dat gebeurt weliswaar onder veel wolken, maar de zon zien we ook. Het blijft droog.

Zondag is potentieel ook zo’n zomers warme en droge dag. Maar er is nog onzekerheid over de aankomsttijd van een storing die koelere lucht en buien hierheen brengt. Hoe later op de dag die arriveert, hoe beter.

Artikel delen: