Dermatologisch centrum Isala genomineerd

Zwolle – Het Kinderwijkteam Goes, het Dermatologisch Centrum van de Isala Klinieken en het Oogzorgnetwerk maken alle drie nog kans om gekozen te worden tot de Zorgonderneming van het Jaar 2008. Op het Jaarcongres Zorgmarkt op 28 oktober a.s. maakt Diana Monissen, directeur-generaal bij het ministerie van VWS, bekend wie de winnaar wordt.

Zorgmarkt heeft uit bijna twintig serieuze kandidaten deze drie zorgondernemingen genomineerd. De jury let er daarbij vooral op of de zorgonderneming kwaliteit- en efficiencyverhogend en vernieuwend is. Daarnaast moet het betreffende project een betekenisvolle omvang hebben en overdraagbaar zijn, dat wil zeggen dat het als voorbeeld kan dienen voor andere zorgaanbieders. De drie genomineerden voldoen aan deze criteria. Wie van de drie er in de ogen van de jury het meest uitspringt, mag zich op 28 oktober a.s. de Zorgonderneming van het Jaar 2008 noemen. Vorig jaar werd Diabeter verkozen tot Zorgonderneming van het jaar, een nationaal expertisecentrum dat kinderen en jongvolwassenen helpt beter met diabetes om te gaan.

Het Kinderwijkteam Goes wordt ingezet om kinderen met medische problemen thuis te kunnen verzorgen. Eén van de voordelen daarvan is dat de kwaliteit van het leven van kind en ouders met sprongen vooruit gaat. Ze hoeven niet meer zo lang in het ziekenhuis te liggen en gaan ook minder vaak terug voor nabehandeling.

Bij het Dermatologisch Centrum van de Isala Klinieken is sinds het een BV is geworden de kwaliteit verbeterd en doen zowel de artsen als de medewerkers hun werk met veel meer plezier. De kliniek maakt nu winst in plaats van verlies.

Oogzorgnetwerk is een samenwerkingsverband tussen afdelingen oogheelkunde van verschillende ziekenhuizen. Elke partner wordt franchisenemer en blijft verantwoordelijk voor zijn eigen bedrijfsvoering. Door de samenwerking is de medische en servicekwaliteit verbeterd en zijn ook belangrijke innovaties ontstaan. Zo gaat er binnenkort een oogbus rijden langs verschillende ouderen- en verstandelijk gehandicapteninstellingen. 

Meer over het Jaarcongres Zorgmarkt 2008 op www.zorgmarkt.net/jaarcongres2008

Artikel delen:

Reageer