Borneostraat - Foto: Wouter Steenbergen
Borneostraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden en weinig wind

Zwolle – Vrijdag trekken na een nevelige start wolkenvelden over Zwolle, maar regen valt er niet uit. Door de wolken heen is de zon soms zichtbaar. Het is geen glorieus zomerweer, maar het is tenminste droog en de temperatuur is oké.

Meer dan oké in de middag, want dan verwachten we in de stad een prima maximum van 23 graden. De wind uit richtingen rond west drukt de gevoelstemperatuur nauwelijks want die is zwak. Met enig geluk klaart het na zonsondergang om 21.49 uur voldoende op om de komeet NEOWISE te bekijken boven de noordelijke horizon. Het is ‘s avonds niet te koud buiten en er is geen wind.

Zaterdag zijn in de vroege ochtend mogelijk mistbanken ontstaan boven sloten en weilanden in de regio Zwolle. De dag begint met ongeveer 15 graden op de thermometer en na het middaguur zitten we op een zomers warme 26 graden. Met dank aan de zon, die er goed bij komt hoewel er ook wolken boven de stad verschijnen. Daar valt overdag geen drup uit.

De zondag kan daar waarschijnlijk niet aan tippen. De doorkomst van een front met buien wordt verwacht, maar de timing is nog een twistpunt. Vermoedelijk komen de buien zondagmiddag of – avond. Voor het zover is, kan temperatuur onder zon en wolken nog oplopen naar ongeveer 24 graden. Mochten de buien toch eerder op zondag opdoemen boven de stad, dan wordt het minder warm.

Maandag ziet het er wat betreft de zon goed uit. De maximumtemperatuur ligt rond 20 graden met medewerking van een frisse noordwestenwind. En er is kans op een buitje. Dinsdag en woensdag houden we dat gematigde temperatuurniveau, terwijl een hemel met afwisselend zon en wolken te zien is boven Zwolle.

Artikel delen: