Dommel - Foto: Wouter Steenbergen
Dommel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon, ook stapelwolken en aan de koele kant

Zwolle – Maandag rond zonsopkomst om 5.38 uur vallen misschien nog enkele laatste druppels uit de achterzijde van de regenstoring die in de avond en nacht over Zwolle is getrokken. Vervolgens klaart het snel op.

Maandag is een dag met plenty zonneschijn. Tel daarbij op een blauwe lucht met stapelwolken en je hebt het weerplaatje boven de stad compleet. Het blijft droog, ook in de avond en nacht. Met een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden is het aan de koele kant. De wind is niet al te sterk: in de middag maximaal windkracht 3 uit het noordwesten.

Maandagavond lijkt vrij gunstig om de komeet NEOWISE te bekijken aan de noordelijke hemel. Er is goede kans dat er weinig hinderlijke bewolking is. Onder een vaak heldere hemel koelt het in de nacht naar dinsdag af naar ongeveer 10 graden.

Dinsdag is nog zo’n dag die een tikje aan de koele kant, maar verder in orde is. Een blauwe lucht met zon en stapelwolken, vermoedelijk wat meer dan op maandag. Het is droog en de wind blijft ruim binnen de perken, met maximaal kracht 3 uit het noordwesten.

We profiteren van uitlopers van een hogedrukgebied boven de Azoren en dat blijft tot het eind van de week zo. Het zorgt voor droog weer met zon, wolken en niet te veel wind. Aan het eind van de week neemt de kans op regen toe. De temperatuur gaat dan iets omhoog.

Artikel delen: