Medewerkers Wehkamp voor het eerst in staking

Medewerkers Wehkamp voor het eerst in staking

Zwolle – Voor het eerst in de geschiedenis wordt er gestaakt bij Wehkamp. Dit maakt de vakbond FNV bekend op haar website. Medewerkers van het distributiecentrum in Maurik hebben maandagmiddag het werk neergelegd, nadat het ultimatum voor een goed sociaal plan was verlopen.

De FNV verwacht dat de komende dagen ook medewerkers van het hoofdkantoor in Zwolle hun werk neerleggen. Leveranciers van Wehkamp, zoals BCC en Beter Bed, zullen hinder ondervinden van of schade oplopen door de stakingen, aldus de FNV.

“We hadden dit liever voorkomen, maar de mensen bij Wehkamp zijn het echt zat,” zegt Ali Aklalouch, bestuurder van FNV Handel. “Steeds meer collega’s sluiten zich nu aan bij de FNV en doen mee aan de staking.”

Aklalouch waarschuwde Wehkamp afgelopen week dat het snel met een beter sociaal plan moest komen voor zijn mensen. Hij eist namens hen onder andere een goede ontslagvergoeding voor iedereen. Ook wil de FNV betere vergoedingen voor begeleiding van werk naar werk en voor scholing, zodat ontslagen werknemers meer kans hebben om weer aan werk te komen.

De FNV zegt dat ze al drie keer met het online winkelbedrijf onderhandeld heeft over een sociaal plan voor de 82 medewerkers die hun baan verliezen bij de aangekondigde reorganisaties. De Britse eigenaar van Wehkamp, de private equity-groep Apax Partners, wil het distributiecentrum in Maurik sluiten en verkopen. Ook verplaatst het de fotostudio in Zwolle. De reorganisatie treft eveneens het hoofdkantoor en deels het distributiecentrum in Zwolle, aldus de FNV.

Artikel delen: