Meppelerstraatweg - Foto: Wouter Steenbergen
Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Gematigd zomerweer

Zwolle – Dinsdag starten we fris. Er hangen enkele lage mistbanken in het buitengebied van Zwolle. Daarna wordt het voortreffelijk weer voor wie niet van hittegolven houdt. In 2019 begon rond deze datum de eerste hittegolf van dat jaar. In augustus volgde er nog eentje. De temperatuur is nu eerder aan de gematigde kant voor deze fase van juli.

Ons weerstation in Dieze-Centrum registreerde maandag een maximumtemperatuur van 21,5 °C. Dinsdag komen we ook op dat niveau uit. Ideaal om buiten iets te ondernemen, zonder dat het zweet je tappelings langs het gelaat gutst, zoals vorig jaar juli het geval was. Er verschijnen in de loop van de dag flink wat stapelwolken in de blauwe lucht boven de stad.

Ze vormen een zomers decor, waar de achterblijvende temperatuur niets aan afdoet. De wind neemt in de middag soms toe naar matig, kracht 3, maar meestal is hij zwakker dan dat. In de nacht naar woensdag koelt het onder weinig bewolking af naar ongeveer 10 graden.

Woensdag voegen zich bij de stapelwolken hoge en middelbare bewolking. Daar zit de zon achter, maar een zonloze dag verwachten we niet. In de loop van de middag en in de avond is er een kleine kans op een beetje gedruppel. Het kwik stijgt ‘s middags naar ongeveer 20 graden. De wind uit het noordwesten tot noorden is overwegend zwak.

Donderdagavond en vrijdag neemt de wisselvalligheid toe. Er is kans op nattigheid af en toe, maar de neerslaghoeveelheid is klein. De zon krijgt het wel moeilijker. Toch boeken we temperatuurwinst: 24 graden is de verwachte middagtemperatuur in Zwolle.

Artikel delen: