Landstede Hammers bindt broers Van Oostrum

Zwolle – Nigel en Devon van Oostrum spelen ook aankomend seizoen voor Landstede Hammers. Nigel gaat op voor zijn vijfde seizoen in Zwolse dienst, terwijl Devon bijtekent voor zijn tweede jaar.

De 29-jarige Nigel van Oostrum begon zijn professionele loopbaan in 2014 bij Den Helder Kings, om daarna te gaan spelen voor Aris Leeuwarden. In 2016 maakte Van Oostrum de overstap naar Landstede Hammers, waarmee hij meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2017 werd ten koste van Donar de Supercup gewonnen en twee jaar later volgde het hoogtepunt. Op 1 juni 2019 kroonde Landstede Hammers zich tot kampioen van Nederland en mocht Van Oostrum, als aanvoerder van de ploeg, de beker in ontvangst nemen. Afgelopen seizoen kwam daar ook nog een tweede Supercup bij.

Devon van Oostrum (27) streek in december 2019 neer in Zwolle. De point guard speelde eerder onder andere voor MZT Skopje en Heroes Den Bosch en kwam halverwege het afgelopen seizoen over uit Litouwen. Met Landstede Hammers speelde Van Oostrum onder andere in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Daarnaast was hij voor het eerst in zijn carrière teamgenoot van broer Nigel.

Aart van der Horst, algemeen manager van Landstede Hammers, is blij met het aanblijven van de broers Van Oostrum. “Nigel en Devon hebben de afgelopen jaren een mooie bijdrage aan het succes gehad. We herkennen de potentie en de wil om beter te worden, waardoor ze hun stempel kunnen drukken op het aankomende, bijzondere seizoen. Het geraamte van het team blijft voor een groot deel staan en dat is fijn. Er zijn op dit moment al acht spelers die bij de club blijven, waardoor we op een goede manier verder kunnen bouwen.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)