‘De Zwollenaar en het Coronamonster’ over het eerste halfjaar van 2020

‘De Zwollenaar en het Coronamonster’ over het eerste halfjaar van 2020

Zwolle – Zwolle in Beeld heeft dinsdag een sfeerimpressie gepresenteerd over de impact van de coronacrisis op het dagelijks leven in Zwolle. Met foto’s, video’s en eigen teksten geeft Hans Smit een historisch beeld van alle aanpassingen en verandering in Zwolle, als gevolg van de maatregelen tegen corona. Deze werden het ‘nieuwe normaal’.

Smit heeft naast eigen beeldmateriaal ook opnames mogen gebruiken van derden. De resulterende film duurt meer dan een uur en is getiteld ‘De Zwollenaar en het Coronamonster’. De film omvat het eerste halfjaar van 2020. Hans Smit concludeert dat ook in Zwolle de samenleving op veel vlakken enorm kwetsbaar is.

“Ook in onze stad voelen we nog steeds de naweeën van de zware periode van de besmettingen, van de tijd vóór de versoepelingen. Midden 2020 begint het weer langzaam op gang te komen, maar we zijn er nog lang niet!”, zegt Hans Smit.

Zijn film toont dat de Zwollenaar zich niet gewonnen heeft gegeven en met zijn/haar creatieve oplossingen het ergste heeft weten te voorkomen. Hans Smit: “Het is bijzonder mooi om te zien dat in zo’n sombere tijd als het eerste halfjaar van 2020 de saamhorigheid in onze stad duidelijk boven kwam drijven.”

“Eén ding is zeker, ook de huidige coronatijd zal als een historische gebeurtenis en als rampjaar de boeken ingaan. De video laat tevens zien, dat in het jaar 2020 historie is geschreven, dat is wel duidelijk! Het is dan ook een echt tijdsdocument geworden,” aldus Hans Smit.

Film: De Zwollenaar en het Coronamonster
Artikel delen: