Het weer: Droog en nauwelijks wind, in de middag meer bewolking

Grote Kerkplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is er vroeg in de morgen kans op grondmist. En er is meteen voldoende ruimte voor de zon, want er zijn nog niet zo veel wolken. Maar in de middag worden de wolken omvangrijker en schuiven ze soms tussen Zwolle en de zon in.

Ondanks alle middagwolken blijft het droog. Verder valt de wind op door afwezigheid. Als je scherp oplet, merk je dat er soms een zuchtje wind voelbaar is uit richtingen rond noordwest. De maximumtemperatuur valt een fractie lager uit dan dinsdag: 21 graden wordt vermoedelijk net niet gehaald in de stad.

In de nacht naar donderdag daalt het kwik onder een afwisseling van wolken en heldere perioden naar 11 graden.

Donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen. Dit vormt de overgang naar meer wisselvallig weer op vrijdag. En in het weekend. De temperatuur op donderdag stijgt naar een bijna zomerse 24 graden. Niet door zonnestraling, maar doordat we tijdelijk in een warmere luchtsoort terechtkomen. De kans op regen neemt donderdagmiddag en -avond toe.

Vrijdag passeert een regenfront, dat enkele millimeters water gaat brengen. Dat gebeurt vooral in de ochtend en dan is de bewolking ook het dikst. De wind neemt toe naar matig, kracht 3, uit westelijke richtingen.

In het weekend wordt vooral op zondag flink wat regen verwacht. Er trekt dan een nieuw actief front over de stad. Het kwik komt onder veel bewolking niet hoger dan 21 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)