Geen verveling nodig tijdens de Zwolse zomerspelen

Geen verveling nodig tijdens de Zwolse zomerspelen

Zwolle – Deze zomer is er van alles te doen in Zwolle. SportService Zwolle, Travers en Stadkamer organiseren leuke en diverse activiteiten en workshops in de wijken onder de noemer Zwolse Zomerspelen; Een programma van sport & cultuur voor jong en oud. Wie niet op vakantie gaat of alweer terug is, kan deze zomer genoeg doen in Zwolle.

Voor sport, spel en bewegen kun je terecht bij de activiteiten van SportService Zwolle. In samenwerking met diverse partners en sportverenigingen organiseren zij een gevarieerd aanbod in de Zwolse wijken. Op het Facebook en Instagram kanaal vind je alles wat er aangeboden wordt.

Travers Welzijn organiseert deze zomer onder andere zomerpret, jeugdland en pannavoetbal. Op de website van Samen Zwolle zijn alle activiteiten te vinden. En wat dacht je van Maak Mee(r ), creatieve workshops in de Zwolse wijken? In augustus en september krijgt elke wijk zijn eigen feestje.

Stadkamer zorgt ervoor dat er leuke, creatieve workshops bij jou in de buurt gegeven worden. Culturele makers en artistieke talenten die een workshop willen verzorgen, kunnen zich voor Maak Mee(r)! aanmelden bij Stadkamer www.stadkamer.nl/buurtcultuur-en-amateurkunst/maak-meer.

Ideeën voor 1,5 meter samenleving
Ook kan je, als jongere, laten weten hoe je bent omgegaan met de coronamaatregelen. Misschien heb je wel een heel goed idee voor de 1,5 meter samenleving? Doe dan mee aan de activiteiten met dit thema. De oproep om mee te doen aan deze activiteiten vind je de komende tijd via de social media kanalen van de organisaties die meedoen aan het jongerenparticipatieproject. In dit jongerenparticipatieproject werken samen: Impacter, Think op school, BUZ, Travers Welzijn, de Stadkamer, SportService Zwolle, Rezet en Kunsteducatie Nederland/Escapevan, Jongerenraad, Participatieraad Zwolle en de gemeente Zwolle.

Meedoen?
Benieuwd wat er te doen is tijdens de Zwolse Zomerspelen? Kijk dan op de kalenders van
Stadkamer https://stadkamer.nl/activiteiten
SportService Zwolle https://sportservicezwolle.nl/zwolsezomerspelen
Travers welzijn https://www.samenzwolle.nl/activiteiten

Waarom zijn er Zwolse zomerspelen?
Door de coronacrisis gaan veel inwoners niet of korter op vakantie dan anders. Daarnaast zijn veel evenementen die anders in de zomerperiode gehouden worden al afgelast. De gemeente Zwolle vindt het belangrijk dat kinderen, jongeren en ook volwassenen zich toch niet hoeven te vervelen. Daarom heeft de gemeente aan Stadkamer gevraagd om samen met andere partijen, extra activiteiten te bedenken en te organiseren. Het mes snijdt hier aan twee kanten, want dit levert voor cultuurmakers -en veel sportorganisaties werk en daarmee inkomsten op. Zwolse Zomerspelen wordt dan ook mogelijk gemaakt door gemeente Zwolle, Stadkamer, SportService Zwolle, Travers Welzijn.

Artikel delen: