Connexxion lanceert nieuw Intranet

Zwolle – Connexxion, marktleider in het regionaal personenvervoer in Nederland, maakt sinds vier maanden gebruik van een nieuw Intranet. Voor de bouw hiervan is de hulp ingeroepen van Netivity, specialist in functioneel ontwerp en technische realisatie van webtoepassingen. Een samenwerking die goed bevalt en zich in de toekomst zal voortzetten. In eerste instantie met de verdere uitbreiding van het nieuwe Intranet.  

In 2007 is de knoop doorgehakt om een nieuw Intranet te laten bouwen. Het oude systeem voldeed niet meer aan de wensen van het vervoerdersbedrijf. Het was technisch gezien aan vervanging toe en ook het contentbeheer was erg ingewikkeld. Dat moest anders. Hierop kwamen een aantal offertes binnen, waaronder die van Netivity. De keuze voor Netivity is, volgens Connexxion, een logische; de organisatie is erg flexibel, pragmatisch en ook kostenefficiënt. De samenwerking is niet nieuw, beide organisatie kennen elkaar van vorige projecten.

Ondertussen is het nieuwe Intranet alweer vier maanden in gebruik. Alle medewerkers gebruiken het voor het ophalen van informatie zoals roostergegevens. Het contentbeheer is eenvoudiger en het Intranet is technisch gezien goed geüpdate. Michiel Bijleveld, Informatie Manager bij Connexxion: “De samenwerking met Netivity verloopt echt goed. Alles wat we onderling hebben afgesproken, is door beide bedrijven nagekomen. Er wordt oplossingsgericht samengewerkt en dat is erg prettig.”  

Dick Hammer, directeur van Netivity, reageert: “We zijn blij met een klant als Connexxion: het is makkelijk sparren en binnen enkele weken zie je al resultaat. We zijn beiden in staat om veranderingen snel door te voeren.” 

Na dit project is de samenwerking niet afgerond.

“Er zijn plannen om het Intranet in de toekomst uit te breiden. Er zijn nog bedrijfsonderdelen binnen Connexxion die hun eigen Intranet vanuit het verleden hebben. Dat willen we in de toekomst in één algemeen systeem onderbrengen. Dit zullen we in samenwerking realiseren”, aldus Bijleveld.

 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Geweldig nieuws voor medewerkers Connexxion 🙂

  Bij deze een scoop: Windesheim krijgt ook een nieuw intranet niet met Netivity maar met Sogeti.

  Heeft het intranet van Connexxion ook als basis Sharepoint portal ?  Maak melding

 2. Wordt weblog gesponsord door Netivity? Zet dat dan in de linkerkolom.

  Kan trouwens het plaatje met de tekst stichting internet media zwolle helemaal bovenaan iets smaller gemaakt worden? In FF 3 is de link hoofdpagina bijna niet meer te zien, alleen een mm onderkast.


  Maak melding

 3. Tsja, deze kan je gerust in de categorie advertorial plaatsen… (Niks mis mee, iedereen moet rondkomen, maar dat moet je als onafhankelijk medium wel altijd even aangeven) Of is er ook nog een rubriekje wereldnieuws?


  Maak melding

Reageer