Magere opbrengst eerst wedstrijd Rugby Club Zwolle

Apeldoorn – Rams R.F.C Apeldoorn – Rugby Club Zwolle (15-11). In de eerste competitie wedstrijd voor Rugby Club Zwolle kunnen de jongens van coach Eddy Dekker het verschil met de Rams binnen de zeven punten houden zodat er toch nog een wedstrijdpunt is binnen gesleept. Zwolle had meer moeten oogsten in deze eerst krachtmeting. 75% van het balbezit was voor de blauwvingers. De Rams wisten een paar foutjes van de stevige verdediging van Zwolle te benutten en konden toch als winnaars van het veld.

First Center Oscar

Aan de focus kon het niet liggen. De spanning was te zien op de gezichten van de  rugbyers. Na het fluitsignaal was seizoen 2008-2009 echt van start. Door de herindeling van de competitie is het niveau verschil kleiner. Voor elke punt moet gestreden worden.

Scrum Jos, Meindert, Raymond

De Rams is een tegenstander waar de Zwollenaren al een paar seizoenen niet tegen gespeeld hebben. Is de voorbereidingsperiode lang genoeg geweest om een gefreesde tegenstander te worden in de derde klasse noordoost? De eerst helft was er niet een van aftasten. Zwolle kon een paar keer door de linies van de Rams heen. Vlak voor de try-line kon de laatste man van de Apeldoorners de score verhinderen. Een panalty-kick genomen door Arjan Scheve zorgde voor de eerste drie punten van de wedstrijd. Dit werd snel gladgestreken door en try van de Rams.  In het begin van de tweede helft werd er meer gestructureerd gespeeld.  Zwolle kwam steeds dichter bij. Vanuit de scrum bij de achterlijn werd de bal gespeeld naar Bart van Maurik die 5 punten voor Zwolle scoorden. Eén try was er nog nodig om de eindstand te laten passen bij het wedstrijd. Jammer voor de blauwvingers dat dit niet lukte.

Na de wedstrijd is hebben beide teams nog genoten van het fijne weer. De teams bedankten elkaar voor de mooie wedstrijd.

De volgende wedstrijd spelen de heren van RC Zwolle om 14.00 thuis op sportpark de Marslanden.

Rugbyclub Zwolle is steeds opzoek naar dames en heren. Ben je ook benieuwd of deze sport iets voor je is kom vrijblijvend meetrainen. Meer informatie op www.rugbyzwolle.nl 
 

Artikel delen:

Reageer