Holtenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op een beetje gespetter en niet koud

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg is het met ongeveer 15 graden niet koud in Zwolle. De zon is erbij, maar de bewolking neemt ‘s morgens al snel toe. De kans op periodiek gespetter ook. Een wat actiever buitje zou rond het middaguur rond een millimeter regenwater kunnen achterlaten in de stad.

Een verregende dag wordt het niet, want de droge periodes zijn veel langer dan de natte. En het is niet koud, reken in de stad op ongeveer 23 graden. De aangevoerde lucht is wel vochtig, wat wellicht voelbaar is. De wind waait uit het zuidwesten tot westen. Aanvankelijk zwak, kracht 2, tot matig in de middag, windkracht 3. In de loop van de middag klaart het op, zodat de zon weer in beeld komt boven Zwolle.

In het weekend passeert een frontaal systeem afgeladen met hemelwater. Het komt vanuit het westen hierheen en brengt vanaf zaterdagmiddag regen. Positief hieraan is dat de meeste neerslag in Zwolle zaterdagavond en in de nacht naar zondag wordt verwacht. ’s Nachts wordt mogelijk meer dan 10 liter regen per vierkante meter geloosd op de stad.

Ook de eerste helft van zondag is de buienkans nog groot met kans op onweer. In de loop van de middag knapt het weer op. De zon verschijnt en de buienkans wordt kleiner. Zondagmiddag trekt de zuidwestenwind aan naar een stevige kracht 3 à 4. De maximumtemperatuur in het weekend ligt op ongeveer 22 graden. De zon heeft de meeste ruimte op zaterdagochtend en zondagmiddag.

Maandag is het opdrogen onder een wisselende bewolking en een zonnetje. Het kwik stijgt naar 23 graden.

Artikel delen: