Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Zwolse binnenstad - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling in Zwolse binnenstad

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag 19 juli zijn er even na 2.00 uur twee mannen mishandeld bij de snackbar aan de Grote Markt in de binnenstad.

Een van de slachtoffers, een 20-jarige man uit Zwolle, werd zo hard geslagen dat hij knock-out ging, met zijn hoofd op de straat viel en daardoor flink letsel heeft opgelopen.

De dader was een getinte jongen van ongeveer 17 jaar. Hij was samen met vier of vijf andere jongens. Eén van hen droeg een rood/oranje t-shirt en ze vluchtten in de richting van de Voorstraat of Luttekestraat.

De politie is op zoek naar een groepje van 4 jongens die de mishandeling gezien hebben. Zij stonden even na 2.00 uur in de snackbar en hebben nog gepraat met de slachtoffers. De politie wil graag met dit viertal praten, omdat ze belangrijke informatie voor het onderzoek kunnen hebben.

Het viertal dat de politie zoekt, zag er die nacht als volgt uit:

  1. Lange jongen met blanke huidskleur en donkerblond haar, spijkerbroek en zwarte trui
  2. Kleinere jongen met getinte huidskleur en kort stekelig haar. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met blauwe verticale streep en een zwarte polo
  3. Kleine jongen met getinte huidskleur met een flinke bos krullend donker haar en donkere kleding
  4. Langere jongen met iets donkerdere huidskleur dan getuigen 2 en 3 met een zwarte trainingsbroek, lichtgrijze hoody waarop met grote letters FILA stond

Ben je niet een van bovenstaande personen, maar heb je wel informatie over de mishandeling of de daders? Ook dan willen we natuurlijk graag met je praten. Neem contact op met de politie via 0800-6070. Het zaaknummer is 2020334252.

Artikel delen: