Bidden met de voeten

Zwolle/Kampen  –  In het weekend van 26, 27 en 28 september 2008 wordt in Kampen en Zwolle voor de tweede keer het festivalRoots, Reli & Rage georganiseerd.  Als onderdeel van dit festival organiseert Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) op zaterdagmiddag 27 september het evenement ‘Bidden met de voeten’.

‘Bidden met de Voeten’ bestaat uit een middagvullend programma waarin spiritueel wandelen in heden, verleden en toekomst centraal staat. De theologe en promovenda Ineke Albers bijt om 14.00 uur het spits af met een lezing. Zowel vanuit theologisch als uit geneeskundig perspectief toont zij de connectie tussen pelgrimage en genezing aan. Wanneer mensen ziek zijn, wandelen zij naar een bedevaartsoorden zoals Santiago de Compostella. Dat was al zo in de Middeleeuwen, en blijkbaar werkt  het nog steeds. Hoewel de Kerken leegstromen, is het op de weg naar bedevaartsoorden een enorme drukte. Lang lopen  is heilzaam weten de pelgrims. Waarom dat zo is, onderzocht Ineke Albers in haar proefschrift “Heilige kracht wordt door beweging losgemaakt”, waarop ze vorig jaar in Nijmegen promoveerde. Op zaterdag 27 september doet zij haar verhaal.

Vanaf 15.30 uur hebben de bezoekers keuze uit drie workshops. Verhalenvertelster Janna van den Berg geeft in Park Eekhout een workshop over wandelen langs Keltische bomen, paragnost Chris Zoet uit Diever verzorgt een workshop “Wichelroede lopen”. En Jan Wieringa uit Meppel laat de deelnemers kennis maken met het fenomeen tenen lezen. 

Lezing en workshops vinden plaats in de Cultuursalon van KCO, Kamperstraat 11-13 te Zwolle en in het Park Eekhout te Zwolle. De deelname is gratis. De aanmelding verloopt via Ans Borst, aborst@kco.nl

Meer Informatie: Girbe Buist, 038 422 5030 of  gbuist@kco.nl

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Hoera voor Ineke Albers.

  Maar waarom noemen we iemand die godsdienst gestudeerd heeft eigenlijk een theoLOOG ?

  Als men de waarheid spreekt dan liegt (verleden tijd:….loog) hij/zij toch niet ? ;D


  Maak melding

 2. Hoewel de Kerken leegstromen, is het op de weg naar bedevaartsoorden een enorme drukte

  Is het ene een gevolg van het andere? De kerken stromen natuurlijk leeg door al die Pelgrimtochten! 😀


  Maak melding

Reageer