Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Twee nieuwe coronapatiënten in Isala Zwolle

Zwolle – In het Isala ziekenhuis in Zwolle liggen weer twee Covid-19 patiënten. Een ervan wordt verpleegd op de intensive care. Dit deelde Isala vrijdagmiddag mee aan Weblog Zwolle.

Sinds 23 juni lagen er geen Covid-patiënten meer in Isala. Op die datum werd de laatste patiënt van de eerste grote corona-uitbraak die dit voorjaar plaatsvond uit het ziekenhuis in Zwolle ontslagen. Na ongeveer vier weken zonder coronapatiënten heeft Isala nu weer de zorg over twee met Covid-19 besmette personen.

Isala-woordverder Dorien Breukelman vertelt dat de werkwijze in het ziekenhuis is gewijzigd: “We stellen vanaf nu twee extra vragen aan patiënten en bezoekers die zich melden bij de controlepunten bij onze ingangen. We vroegen al of mensen koorts hebben, neusverkouden zijn, moeten hoesten of kortademig zijn. Daar komt nu bij dat we vragen of mensen betrokken zijn bij bron- en contactonderzoek van de GGD en of ze minder dan veertien dagen geleden uit een oranje gebied zijn gekomen. Als ze een van de vragen met ja beantwoorden, krijgen ze een mondneusmasker van ons. Die moeten ze dan dragen tijdens het bezoek aan het ziekenhuis.”

Oranje gebieden zijn landen of regio’s waarheen vakantiereizen worden afgeraden door de overheid en waarvoor geadviseerd wordt om alleen naartoe te reizen indien dat echt noodzakelijk is.
Iedereen die vanuit een land of gebied met een oranje (of rood) reisadvies naar Nederland (terug)komt, wordt al enige tijd dringend geadviseerd om veertien dagen in quarantaine te gaan bij aankomst in Nederland. Ook wanneer er geen klachten zijn die lijken op corona.

Artikel delen: