Food symposium op Windesheim

Zwolle – VU podium organiseert 25 september in het kader van het jaar van duurzaamheid en in samenwerking met Zwolle Hoofdstad van de Smaak een food symposium over foodtrends. Het symposium wil een verbinding leggen tussen alle schakels in de voedselketen. Van grond tot mond, van de ommelanden naar de stad, tussen historie en toekomst, tussen regionaal en mondiaal, tussen Slow Food en Fast Food, de zelf bereide en de kant-en-klare maaltijd, theorie en praktijk.

Het is voor de eerste keer dat er in Zwolle zo’n bijzonder congres georganiseerd wordt. Zo breed en divers als het onderwerp voedsel kan zijn, zo divers is ook het symposium samengesteld. Veel workshops met veel mogelijkheden tot proeven en het uitwisselen van ervaringen. Meer dan 12 verschillende sprekers, spreken over een groot aantal verschillende voedsel gerelateerde onderwerpen. Een greep uit de workshops: een culinaire dominee, het kookhistorisch perspectief, proefwedstrijd, voedselgemeenschap uit het Vechtdal, duurzame landbouw, onze perceptie van eten, marktonderzoek naar de duurzame consument, Slow Food, smaaklessen, de filosofie en ethiek van de voeding. Kortom, voor elk wat wils. Dagvoorzitter van het symposium is Goos Eilander directeur van Trendbox, een bekend trendwatch bureau op consumentengebied met het toonaangevende Life en Living trendonderzoek. Als geen ander weet hij de bijdragen van de sprekers in een passend perspectief te zetten.

 

Het symposium Foodtrends and more… is gericht op een breed publiek. Geïnteresseerden in voedsel zowel amateur als professional, studenten, Slow Food leden, medewerkers van Windesheim, hobbykoks, beleidsmedewerkers regionale landbouw, kokende carrière vrouwen, mannen met Bourgondische inslag. Kortom iedereen die de geïnteresseerd is in foodtrends en iets meer daarover wil weten en proeven mag Foodtrends and more… op 25 september niet missen.  

Kijk voor het inspirerende programma en aanmelding op: www.vupodium.nl of  portaal.windesheim.nl/foodtrends

Artikel delen:

Reageer