Leeroy Echteld (rechts) - Foto: PEC Zwolle
Leeroy Echteld (rechts)
Foto: PEC Zwolle

Leeroy Echteld toegevoegd aan technische staf PEC Zwolle

Zwolle – Leeroy Echteld wordt per direct toegevoegd aan de technische staf van PEC Zwolle. De oud-voetballer van onder meer sc Heerenveen en Austria Lustenau gaat in Overijssel aan de slag als assistent van het eerste elftal en Jong PEC Zwolle.

Ook zal Echteld worden belast met de geïntensiveerde begeleiding van jonge talenten vanuit het O21-elftal naar de hoofdselectie, is hij aangesteld als spitsentrainer van de hoofdmacht en zal hij werkzaamheden op het gebied van wedstrijdanalyse uitvoeren. De voormalig assistent-trainer van AZ komt over van PSG. In de Franse hoofdstad was de 51-jarige Echteld hoofdtrainer van het beloftenteam dat plotseling werd opgeheven.

Leeroy Echteld over zijn aanstelling: “PEC is een mooie en gevestigde club in de Eredivisie. Er staat een goede selectie om mee te werken, de overstap naar natuurgras is gemaakt en ik begreep zelfs dat de seizoenkaartverkoop vanwege doorslaand succes is stopgezet. Deze club bruist aan alle kanten en ik ben dan ook heel blij hier neer te strijken. Ik kan niet wachten om met de jongens op het veld te staan.”

Mike Willems, technisch manager: “Met Leeroy halen we voor de duur van twee seizoenen een echt voetbaldier in huis. Zowel als speler, maar ook als trainer heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. In zijn periode bij AZ heeft hij, eerst als jeugdtrainer en later als assistent, talenten beter gemaakt en liepen de spelers met hem weg. Met zijn voetbalkennis, drive en mentaliteit is Leeroy een aanwinst voor onze club en ik ben dan ook zeer content hem aan onze technische staf toe te voegen.”

Artikel delen: