Hanzerenner Rick Mensink Districtskampioen 2008

Almelo – De 14 jarige Zwolse jeugdrenner Rick Mensink is afgelopen zaterdag in Almelo kampioen geworden van het district noord-oost. Een 2e plaats in de tijdrit en een 2e plaats in het criterium waren voldoende om uiteindelijk als kampioen naar Zwolle terug te reizen. In bijna alle jeugdcategorieën waren   Zwolse jeugdwielrenners vertegenwoordigd. De 10 jarige Maaike Brandwagt greep in haar categorie net naast het podium. “Ik heb erg hard gefietst” zei Maaike na afloop en was dus dik tevreden met haar 4e plaats. De zusjes Anouk en Maaike Noot werden respectievelijk 17e en 12e in hun leeftijdsklasse.  Een goede prestatie want ze waren beiden tot het uiterste gegaan.

Kirsten Niekolaas in actie. Foto: Bert Treep

De 13 jarige Kirsten Niekolaas doet het steeds beter. Zij gaat steeds harder fietsen, wat haar uiteindelijk in Almelo een 14e plaats opleverde. Ook de 13 jarige Jordi Boerman zat er weer goed bij. Na een voor hem tegenvallende uitslag in de tijdrit vocht hij zich terug in het criterium. Uiteindelijk kwam Jordi als 13e in de einduitslag te staan.

 Dat Rick Mensink districtskampioen zou worden, was niet geheel onverwacht. Hij heeft dit seizoen al 11 overwinningen achter zijn naam staan. Toch was iedereen verbaasd dat hij in de tijdrit over 4 km  de Raaltenaar Randy Ophof voor zich moest dulden. Een gemiddelde snelheid van 40 km per uur bleek nog niet voldoende om de tijdrit op zijn naam te schrijven. Maar omdat Rick in het daaropvolgende criterium ook als 2e eindigde, werd na afloop de kampioenstrofee aan hem overhandigd. 

Artikel delen:

Reageer