Het weer in het weekend: Kans op forse buien in de nacht van zaterdag op zondag

|   Laatste wijziging

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend probeert de zon een paar stralen op Zwolle te werpen. Maar de bewolking wordt vanuit het westen dikker. Er arriveert een frontensysteem dat veel nattigheid gaat brengen. De temperatuur loopt op naar 22 graden bij een matige zuidwestenwind, kracht 3.

De eerste neerslag, in de vorm van lichte regen of motregen, wordt zaterdag vanaf het middaguur boven de stad verwacht. Erg nat wordt het nog niet. Dat verandert zaterdagavond, want dikke buien koersen richting de stad. Vanaf middernacht maken we kans op de meest actieve. In de nacht naar zondag blijft de kans op een bui boven Zwolle groot.

Zondag is er vooral in de ochtend nog buienactiviteit, maar de energiekste exemplaren die de meeste regen loslaten, zijn al doorgeschoven naar het oosten. De zon duikt op tussen de wolken en krijgt in de loop van zondag steeds meer speelruimte. De wind trekt aan naar een dikke kracht 3, misschien even 4, uit zuidwest tot west. ‘Dynamisch weer’ noemen ze dat, terwijl je kapsel in de war wordt geblazen. De temperatuur stokt bij 21 graden, een beetje te fris voor eind juli.

In de nacht van zondag op maandag is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Maandagochtend start Zwolle met zon en wolken. Het is nog droog, maar aan het eind van de ochtend kan een buitje ontstaan. Een redelijke dag met een temperatuur in de buurt van 21 graden.

Het weer op dinsdag is zowel qua temperatuur als neerslag nog zo onzeker dat het verstandig is om er pas in het volgende weerbericht uitspraken over te doen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)