Koggelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Koggelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wolken, ook wat zon en warm

Zwolle – Maandag verschijnt de zon boven Zwolle. Te midden van veel wolken, waar hij periodiek achter verscholen gaat. Een licht buitje kan de stad aandoen, maar de kans is klein. Misschien dat het rond het middaguur gebeurt.

De temperatuur stijgt flink: van ongeveer 15 graden in de ochtend naar 24 graden aan het eind van de middag. De wind waait matig, kracht 3, uit het warme zuiden. In de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur naar 18 graden, wat een hoge nachtwaarde is. ‘s Nachts blijft de kans op een buitje bestaan. Dinsdag is het minder warm, in de stad is 21 graden het middagmaximum.

Dinsdag kan een eenzaam buitje opduiken boven de stad, zonder veel regen los te laten. Een lagedrukgebied met het centrum bij het zuiden van Noorwegen drijft een westelijke wind aan. Dat levert hier windkracht 3 tot 4 op.

Woensdag vormt de overgang naar enkele dagen met meer zon. Dit gebeurt onder invloed van een hogedrukgebied dat zich tijdelijk boven onze omgeving vestigt. Het resultaat is dat donderdag en vrijdag een echt zomers karakter krijgen. Vrijdag is mogelijk een dag met een temperatuur (ruim) boven de 25 graden in Zwolle.

Artikel delen: