Menno van Coehoornsingel - Foto: Wouter Steenbergen
Menno van Coehoornsingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel wind en mogelijk droog

Zwolle – Dinsdag wordt het minder nat dan op de maandag. Het is een overgangsdag naar het betere weer wat op komst is. Er is nog veel bewolking boven de stad, maar waarschijnlijk blijft het droog.

Wellicht kunnen wij net als op de maandag van de mooie wolkenluchten genieten, zoals bij de Menno van Coehoornsingel. Mochten de wolken toch nog een drupje regen laten vallen, zal dit niet veel zijn. De wind trekt aan naar windkracht 4 en komt uit het westen.

Zonneaanbidders opgelet, het mooie weer komt er aan. Na dinsdag loopt de temperatuur steeds meer op, dit heeft te maken met een hogedrukgebied dat in de buurt ligt. Op de woensdag en donderdag zullen de zon en wolken bewolkt met elkaar in gevecht gaan en kunnen we temperaturen van 20 graden en meer verwachten. De wind draait en neemt af van kracht en verandert van koers.

Op vrijdag verliezen de wolken de strijd definitief en wordt het een zonovergoten dag. Wellicht draait de Zwolse horeca op deze dag een goede omzet. Aan het weer zal het niet leggen, de thermometer kan op deze dag zomaar eens 25 graden aan geven en van regen is geen sprake.

Het mooie weer is van korte duur, want in het weekend wisselen zon en regen elkaar weer af. Ook na het weekend lijkt dit voort te zetten.

Artikel delen: