’t Kleine Veer binnenkort weer in de vaart - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

’t Kleine Veer binnenkort weer in de vaart

Zwolle – Vanaf maandag 10 augustus 2020 gaat ’t Kleine Veer als proef weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. Door het coronavirus was dit helaas een lange tijd niet mogelijk en veel mensen hebben aangegeven dit te hebben gemist. Met een aantal aanpassingen aan boord kan het veer weer de historische oversteek maken.

Door de 1,5 meter afstand kunnen minder passagiers aan boord, namelijk 4 personen per vaart (6 indien men uit één gezin komt). Daarnaast kan het bij drukte voorkomen dat mensen wat langer moeten wachten. Want de pont kan per uur tussen de 15 en 20 personen overzetten. Daarbij kunnen alle passagiers op een veilige manier (contactloos) betalen.

Wanneer op de wal of op het veer niet voldoende afstand gehouden wordt, kan het zijn dat ’t Kleine Veer weer uit de vaart genomen wordt. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich hier aan houdt, zodat er volop genoten kan worden van veel fiets- en wandelplezier langs deze prachtige route.

Doordat er voor de aanpassingen materialen besteld moesten worden, die vanwege de vakantietijd een langere levertijd hadden, heeft de ingebruikname langer geduurd dan gepland. Ook moesten de schippers opnieuw worden ingeroosterd.

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. Wandelaar of fietsers kunnen gebruikmaken van deze unieke, historische overtocht. Uniek vanwege het prachtige uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden, uniek vanwege de rijkdom aan weidevogels die hier te zien zijn en uniek door de boottocht zelf.

Artikel delen: