Zwolse speed-handelaar veroordeeld tot twee jaar cel - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zwolse speed-handelaar veroordeeld tot twee jaar cel

Zwolle – Een 55-jarige man is dinsdag door de Rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor handel in amfetamine en het bezit daarvan.

Hij moet zich tevens ambulant laten behandelen en hij mag geen drugs en alcohol meer gebruiken. De man heeft zich in Zwolle over een periode van twee jaar schuldig gemaakt aan handel in amfetamine, ook wel speed of crystal meth genoemd. Tevens is vastgesteld dat hij op 25 februari 300 gram amfetamine in bezit had.

De rechter stelt in het vonnis dat amfetamine een stof is die schadelijk is voor de gezondheid. De verspreiding van en handel in deze harddrug zijn een ernstige bedreiging van de volksgezondheid en leiden tot diverse vormen van criminaliteit, zo verklaart de rechter.

De man is eerder voor druggerelateerde feiten met politie en justitie in aanraking geweest. Zijn advocaat, mr. Hassink uit Zwollle, verzocht de rechtbank rekening te houden met het feit dat de man een voorstadium van blaaskanker heeft, waarvoor hij spoelingen moet ondergaan.

De man heeft te kampen met verslavingsproblematiek. Hij heeft een ‘negatief sociaal netwerk’ en geen zinvolle dagbesteding. Hij krijgt al hulp vanuit Tactus en het RIBW.

Artikel delen: